Ümitler Avrupa Şampiyonu...

Ümit Milli Takımımız, Cedi Osman'ın 20 sayısıyla yıldızlaştığı maçta, İspanya'yı 65-57 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Yunanistan'ın Girit adasında düzenlenen Avrupa Ümitler Şampiyonası'nın final maçının ilk dakikaları Türkiye ve İspanya'nın karşılıklı basketleriyle başladı. İlk dört dakika 9-9 beraberlikle geçilirken, Ümit Milli'lerin sayılarının tümü oyuncumuz Cedi Osman'dan geldi. İki takımın da basit atışları kaçırdığı ilk çeyrek 18-14 İspanya'nın üstünlüğüyle sonlandı.

İkinci çeyreğe üç sayılık basketle başlayan İspanya'ya, Ümitlerimiz art arda bulduğu 3 üç sayılık basketle karşılık verdi. İkinci çeyrek boyunca ribauntlarda daha konsantre olan Milli Takımımız, bulduğu hızlı hücumlar ve üç sayılık basketlerle devreyi 35-28 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte Ümit Milliler istediği hücum ritmini bulamasa da bu çeyrek 48-46 üstünlüğümüzle sonuçlandı. Şampiyonun belli olacağı son çeyrekte iki takım da karşılıklı basketler buldu. Çeyreğin son anlarında Ümit Millilerimiz kaptığı toplar ve aldığı ribauntlarla İspanya'nın direncini kırarak 65-57'lik galibiyetle Avrupa Ümitler Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

Ümit Milli Takım'da forma giyen oyuncularımızdan Cedi Osman kaydettiği 20 sayı, 7 ribaunt, 1 asistlik performansı ile sahanın en skorer ismi ve galibiyeti getiren oyuncumuz oldu. Diğer milli oyuncularımızdan Emircan Koşut, maçın başında geçirdiği sakatlık sebebiyle az süre aldığı maçta 2 sayı, 2 ribaunt ile oynadı. Final maçında süre alan Efekan Coşar ve Berk Demir ise skor kaydedemedi.

Cedi En Değerli Oyuncu Seçildi

Oyuncumuz Cedi Osman, turnuva boyunca gösterdiği performansla Avrupa Ümitler Şampiyonası En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünün sahibi oldu. Cedi ayrıca turnuvanın en iyi beşine seçilen tek Türk oyuncu olma başarısını gösterdi.

Etiketler:
  • Cedi Osman
  • Ümit Milli Takım
  • Efekan Coşar
  • Emircan Koşut
  • Berk Demir