Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 107 karşılaşmada toplam 573 asist yapan Fransız oyuncu maç başına 5,36 asist ortalaması ile zirvede yer aldı.

Heurtel bu sezon Euroleague’de 20 haftanın ardından maç başına 7,35 asist ile zirvedeki yerini korudu. Başarılı oyuncumuz -20’si bu sezon olmak üzere- Euroleague’de forma giydiği son 32 karşılaşmada sahadan en az üç asist yaparak ayrıldı.

Heurtel ayrıca 16,20 indeks puanı ile en değerli oyuncu sıralamasında yedinci sırada yer alıyor.

Cedi Osman Euroleague’de forma giydiği son 11 karşılaşmanın 10’unda sahadan en az bir üç sayılık kaydederek ayrıldı.

Cedi ayrıca Euroleague’de kullandığı son 12 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Anadolu Efes 20 haftanın ardından maç başına 91,50 indeks ortalaması ile en değerli takım kategorisinde altıncı sırada yer alıyor.

Anadolu Efes en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında ise üçüncü sırada yer alıyor. 463 üç sayılık atış denemesinde 187 isabet bulan Anadolu Efes % 40,39’luk isabet oranı ile bu kategoride CSKA Moskova ve Lokomotiv Kuban’ın ardından üçüncü sırada bulunuyor.

Takımımız en çok asist yapan takımlar kategorisinde ise beşinci sırada bulunuyor. 20 hafta sonunda toplam 380 asist yapan Anadolu Efes’in maç başına asist ortalaması ise 19,00.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Cedi Osman
  • Thomas Heurtel
  • Cedevita Zagreb