Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Euroleague’de ilk tur karşılaşmalarının ardından başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel asist krallığında zirvede yer aldı. İlk turun son haftasında Olympiacos deplasmanında 5 asist yapan Heurtel maç başına 7,7 asist ortalaması ile ilk turun en çok asist yapan oyuncusu oldu.

Olympiacos karşısında yaptığı 5 asist ile Euroleague kariyerindeki 503. asistine ulaşan başarılı oyuncumuz, Euroleague tarihinde 500 asist barajını geçen 18. oyuncu oldu.

Heurtel ayrıca 17,8 indeks puanı ile en değerli oyuncu sıralamasında dokuzuncu sırada yer alırken, 10 haftada kaydettiği toplam 139 sayı ile maç başına 13,9 sayı ortalamsı ile sayı krallığında 13. sırada bulunuyor.

Thomas Heurtel ayrıca Euroleague’de kullandığı son 10 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Jon Diebler ilk turda kaydettiği toplam 29 üç sayılık isabet ile Euroleague’in ilk 10 haftası sonrasında en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu sıralamasında zirvedeki yerini korudu. 56 üç sayılık atış denemesinde 29 isabet bulan başarılı oyuncumuzun üç sayılık yüzdesi ise % 51,79.

Diebler ayrıca 10 hafta sonunda maç başına 31:05 dakika sahada kalarak Euroleague’de ilk turda en çok süre alan üçüncü oyuncu oldu.

Jayson Granger Euroleague’de forma giydiği son 12 karşılaşmanın 11’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı.

Dario Saric Euroleague’de kullandığı son 17 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Euroleague’de ilk turda en çok savunma ribaundu alan oyuncular sıralamasında Dario Saric maç başına 4.90 savunma ribaundu ile altıncı durumda bulunuyor. Hücum ribaundu sıralamasında ise maç başına 2.60 hücum ribaundu ile Bryant Dunsto yine altıncı sırada yer alıyor.Toplam ribaunt kategorisinde ise Dunston 6,3 ortalama ile 10. durumda bulunuyor.

Anadolu Efes ilk turun ardından maç başına 98,5 indeks ortalaması tutturarak en değerli takım kategorisinde CSKA Moskova ve Real Madrid’in ardından üçüncü sırada yer aldı.

Anadolu Efes en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında ise zirvede bulunuyor. 232 üç sayılık atış denemesinde 108 isabet bulan Anadolu Efes % 46,55’lik oran ile bu kategoride birinciliğini korudu.

Takımımız en çok asist yapan takımlar kategorisinde de birinci durumda bulunuyor. Ekibimiz 10 hafta sonunda  maç başına 21,00 asist ortalaması zirvede yer alıyor.

Anadolu Efes 10 hafta sonunda rakip potalara bıraktığı toplam 863 sayı ile maç başına 86,3 sayı ortalaması tutturarak 24 takım içinde maç başına 91,1 sayı üreten CSKA Moskova’nın ardından ikincilikteki yerini korudu.

Anadolu Efes 10 haftanın ardından maç başına 37,0 ribaunt alarak en çok ribaunt alan takımlar arasında dördüncü durumda bulunuyor.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Dario Saric
  • Thomas Heurtel
  • Jayson Granger
  • Jon Diebler