Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel geçtiğimiz hafta Laboral Kutxa karşısında yaptığı 9 asist ile maç başına asist ortalamasını 8,0’e çıkararak dokuz haftanın ardından zirvedeki yerini korudu.

Euroleague kariyerinde bugüne kadar 498 asist yapan Heurtel, iki asist daha yaptığı takdirde Euroleague tarihinde 500 asist barajına ulaşan 18. oyuncu olacak.

Jon Diebler kaydettiği toplam 28 üç sayılık isabet ile Euroleague’in ilk dokuz haftası sonrasında en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu sıralamasında zirvedeki yerini korudu. 52 üç sayılık atış denemesinde 28 isabet bulan başarılı oyuncumuzun üç sayılık yüzdesi ise % 53,85.

Diebler ayrıca dokuz hafta sonunda maç başına 31:24 dakika sahada kalarak Euroleague’de en çok süre alan beşinci oyuncu konumunda bulunuyor.

Jayson Granger Euroleague’de forma giydiği son 11 karşılaşmanın 10’unda sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı.

Dario Saric Euroleague’de kullandığı son 15 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Anadolu Efes en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında zirvede yer alıyor. 209 üç sayılık atış denemesinde 98 isabet bulan Anadolu Efes % 46,89’luk oran ile bu kategoride birinci durumda bulunuyor.

Takımımız en çok asist yapan takımlar kategorisinde ise ikinci sırada yer alıyor. Ekibimiz dokuz haftanın ardından maç başına 21,11 asist ortalaması ile 21,56 ortalaması bulunan Panathinaikos’un ardından ikinci durumda bulunuyor.

Anadolu Efes sekiz hafta sonunda rakip potalara bıraktığı toplam 782 sayı ile maç başına 86,89 sayı ortalaması tutturarak 24 takım içinde maç başına 91,44 sayı üreten CSKA Moskova’nın ardından en skorer ikinci takım olmaya devam etti.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Dario Saric
  • Thomas Heurtel
  • Jayson Granger
  • Jon Diebler