Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Euroleague’de ilk beş haftanın ardından başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel maç başına 8,0 asist ortalaması ile bu kategoride ilk sırayı Kızılyıldız’dan Stefan Jovic ile paylaşıyor.

Bilindiği gibi Heurtel, ilk turun ilk maçında Limoges deplasmanında yaptığı 15 asist ile kendi Euroleague rekorunu egale etmişti. Heurtel, 15 asist ile Euroleague tarihinde bir maçta en çok asist yapan üçüncü oyuncu konumunda bulunuyor.

Jon Diebler kaydettiği toplam 18 üç sayılık isabet ile ilk beş haftada en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu sıralamasında zirvedeki yerini korudu. Diebler Limoges deplasmanında altı, EA Milano karşısında üç, Cedevita Zagreb karşısında beş, Laboral Kutxa ve Olympiacos maçlarında ikişer üç sayılık isabet kaydetmişti. 34 üç sayılık atış denemesinde 18 isabet bulan başarılı oyuncumuzun üç sayılık yüzdesi ise % 52,94.

Diebler beş hafta sonunda maç başına 33:42 dakika sahada kalarak Euroleague’de en çok süre alan oyuncu konumunda bulunuyor.

Jayson Granger Euroleague’de forma giydiği son yedi karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı.

Anadolu Efes en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında ilk sırada yer alıyor. 122 üç sayılık atış denemesinde 57 isabet bulan Anadolu Efes % 46,72’lik oran ile bu kategoride birinci durumda bulunuyor.

Ekibimiz beş hafta sonunda rakip potalara bıraktığı toplam 430 sayı ile maç başına 86,0 sayı ortalaması tutturarak 24 takım içinde en skorer üçüncü takım durumunda bulunuyor.

Takımımız en çok asist yapan takımlar kategorisinde de ikinci sırada bulunuyor. Maç başına 21,2 asist ortalaması bulunan Anadolu Efes, maç başına 22,2 asist ortalaması bulunan Unicaja Malaga’nın ardından ikinci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Thomas Heurtel
  • Jayson Granger
  • Jon Diebler