Rakamlarla Anadolu Efes...

Shane Larkin forma giydiği son yedi maçın altısında sahadan en az 12 verimlilik puanı üreterek ayrıldı. Shane Larkin ayrıca son dokuz maçında en az bir üç sayılık isabet kaydetti. 

Elijah Bryant görey yaptığı son 10 karşılaşmanın dokuzunda sahadan en az 12 veya daha fazla sayı kaydederek ayrıldı.

Vincent Poirier forma giydiği son 10 karşılaşmanın dokuzunu çift haneli verimlilik puanları üreterek tamamladı.

Darius Thompson görev yaptığı son sekiz karşılaşmanın yedisinde, Rodrigue Beaubois da son yedi karşılaşmanın altısında sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Rolands Smits kullandığı son 14, Ercan Osmani de son 11 serbest atışında isabet buldu.

Shane Larkin maç başına 4,8 asist ile en çok asist yapan oyuncular sıralamasında 13., Darius Thompson da 4,7 asist ile 14. durumda bulunuyor.

Elijah Bryant maç başına 1,1 top çalma ortalaması ile bu kategoride 11. sırada yer alıyor.

Vincent Poirier maç başına 1,1 blok ile bu kategoride dördüncü sırada yer alırken, Dan Oturu da 0,9 blok ortalaması ile dokuzuncu sırada yer alıyor. Oturu ayrıca maç başına 2,0 hücum ribaundu ortalaması ile ligin en çok hücum ribaundu alan sekizinci ismi.

Ercan Osmani % 96,6 serbest atış ortalaması ile bu sıralamada birinci durumda bulunuyor.

Dan Oturu iki sayılık atışlarda % 70,2 ortalama ile altıncı durumda yer alırken, üç sayılık atışlarda % 45,4 ortalaması bulunan Rodrigue Beaubois sekizinci, % 44,2 ortalaması bulunan Ercan Osmani 16. sırada yer alıyor.

Anadolu Efes, maç başına 97,9 verimlilik puanı ile bu kategoride beşinci sırada yer alıyor. Takımımız ayrıca maç başına kaydettiği 85,2 sayı ile en skorer takımlar sıralamasında sekizinci durumda yer alıyor.

Anadolu Efes, serbest atışlarda % 79,6 ortalama ile bu sıralamada altıncı, iki sayılık atışlarda % 58,6 ortalama üçüncü ve üç sayılık atışlarda da % 37,9 ortalama ile yedinci durumda yer alıyor. Ekibimiz ayrıca maç başına 3,7 blok ile ligin en çok blok yapan takımı.

Takımımız maç başına 18,4 asist ortalaması ile 11., 6,4 top çalma ortalaması ile sekizinci sırada yer alıyor. Ekibimiz maç başına 10,3 hücum ribaundu ile 12., maç başına 22,9 savunma ribaundu ile dokuzuncu sırada bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague kariyerinde bugüne kadar kaydettiği 3474 sayı ile Euroleague tarihinin en çok sayı atan 11. oyuncusu. Rodrigue Beaubois ise kaydettiği 3056 sayı ile bu kategoride 19. sırada bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague’de bugüne kadar kaydettiği 534 üç sayılık isabet ile Euroleague tarihinde tüm oyuncular içinde sekizinci, Rodrigue Beaubois de 501 üç sayılık isabet ile 10. sırada yer alıyor.

Euroleague kariyerinde 445 hücum ribaundu bulunan Poirier bu kategoride 12. sırada bulunuyor. Poirier bugüne kadar yaptığı 204 blok ile tüm zamanlar içinde en çok blok yapan dokuzuncu oyuncu.