Rakamlarla Anadolu Efes...

Shane Larkin, görev yaptığı son 16 karşılaşmanın 15’inde sahadan çift haneli verimlilik puanları üreterek ayrıldı. Larkin ayrıca forma giydiği son sekiz maçta sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Başarılı oyuncumuz görev yaptığı son altı karşılaşmada çift haneli skorlar üretirken, son altı karşılaşmanın beşinde en az bir top çalma kaydetti.

Rodrigue Beaubois forma giydiği son 11 maçın 10’unda sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Beaubois ayrıca son yedi maçını en az bir top çalma ile tamamladı.

Adrien Moerman, forma giydiği son 14 maçın 13’ünü en az beş ribaunt alarak tamamladı.

Krunoslav Simon Euroleague’de kullandığı son 14 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Vasilije Micic, son yedi maçın altısında sahadan en az 12 sayı kaydederek ayrıldı.

James Anderson, dört iki sayılık isabet daha bulduğu takdirde Euroleague kariyerindeki 300. iki sayılık isabetine ulaşacak.

Takım kaptanımız Doğuş Balbay’ın Euroleague kariyerindeki 200. asistine ulaşması için iki asiste ihtiyacı var.

Euroleague’de 15. haftanın ilk gün maçlarının ardından Shane Larkin maç başına 17,80 verimlilik puanı ortalaması ile bu kategoride dördüncü durumda bulunuyor. Larkin ayrıca maç başına 4,87 asist ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor. Başarılı oyuncumuz % 93,75 ile ligdeki en iyi ikinci serbest atış yüzdesine sahip. Shane Larkin, maç başına 1,47 top çalma ile bu sıralamada sekizinci durumda bulunuyor.

Vasilije Micic, 15. haftanın ilk gün karşılaşmalarının ardından maç başına 16,85 sayı ortalaması ile bu sıralamada üçüncü sırada yer alıyor. Micic ayrıca maç başına 2,31 üç sayılık isabeti ile bu kategoride altıncı durumda bulunuyor.

Rodrigue Beaubois, maç başına 2,00 üç sayılık isabeti ile bu kategoride dokuzuncu sırada yer alıyor.

Adrien Moerman maç başına 5,67 ribaunt ile bu kategoride 12. sırada yer alıyor.

Takımımız 15. haftanın ilk gün maçları itibarıyla maç başına 94,40 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar arasında ikinci sırada yer alıyor. Maç başına 82,53 sayı ortalaması ile ligin en skorer ikinci takımıyız... Ekibimiz maç başına 33,07 ribaunt ile bu alanda 12., 16,60 asist ortalaması ile ekibimiz bu kategoride ise yedinci sırada yer alıyor. Ayrıca maç başına 6,60 top çalma ile bu sıralamada yedinci sıradayız.

2019-20 sezonunun 11. hafta maçında Bayern Münih'e karşı 49 sayı kaydeden Shane Larkin, Euroleague’de tüm zamanların sayı rekorunu elinde bulunduruyor. Larkin ayrıca bu karşılaşmada 10 üç sayılık isabet bularak, bir maçta atılan en çok üç sayılık basket rekorunu da egale etmişti.

Bryant Dunston, bugüne kadar yaptığı 279 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Aynı sıralamada 189 blok ile Tibor Pleiss yedinci, 131 blok ile Chris Singleton 18. sırada bulunuyor.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 479 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında sekizinci sırada yer alıyor.

Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 1176 ribaunt ile Euroleague’de tüm zamanların en çok ribaunt alan 11. oyuncusu... Aynı sıralamada Adrien Moerman 1021 ribaunt ile 21., Chris Singleton da 990 ribaunt ile 22. sırada yer alıyor.

Vasilije Micic, Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 824 asist ile Euroleague tarihinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında 15. sırada yer alıyor.