Rakamlarla Anadolu Efes...

2019-20 sezonunun 11. hafta maçında Bayern Münih'e karşı 49 sayı kaydeden Shane Larkin, Euroleague’de tüm zamanların sayı rekorunu elinde bulunduruyor. Larkin ayrıca bu karşılaşmada 10 üç sayılık isabet bularak, bir maçta atılan en çok üç sayılık basket rekorunu da egale etmişti.

Bryant Dunston, bugüne kadar yaptığı 276 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Aynı sıralamada 187 blok ile Tibor Pleiss yedinci, 131 blok ile Chris Singleton 18. sırada bulunuyor.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 477 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında yedinci sırada yer alıyor.

Dunston ayrıca Euroleague’de kullandığı son 10 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Dunston ayrıca, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 1168 ribaunt ile Euroleague’de tüm zamanların en çok ribaunt alan 12. oyuncusu... Aynı sıralamada Adrien Moerman 1004 ribaunt ile 21., Chris Singleton da 990 ribaunt ile 22. sırada yer alıyor.

Bryant Dunston dört isabetli serbest atış bulduğu takdirde Euroleague kariyerindeki 500. serbest atış isabetine ulaşacak.

Vasilije Micic, Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 814 asist ile Euroleague tarihinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında 15. sırada yer alıyor. Micic ayrıca Euroleague’de kullandığı son 11 serbest atışı sayıya çevirdi.

Chris Singleton, Euroleague’de bugüne kadar üst üste 214 maçta forma giyerken, bu alanda Euroleague tarihinde tüm oyuncular arasında birinci sırada yer alıyor.

Shane Larkin, görev yaptığı son 13 karşılaşmanın 12’sinde sahadan çift haneli verimlilik puanları üreterek ayrıldı. Larkin ayrıca forma giydiği son beş maçta sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Başarılı oyuncumuz görev yaptığı son altı karşılaşmanın beşinde en az bir top çalma kaydetti.

Tibor Pleiss, forma giydiği son altı karşılaşmanın beşinde sahadan en az 12 sayı kaydederek ve en az 13 verimlilik puanı toplayarak ayrıldı.

Rodrigue Beaubois forma giydiği son 12 maçın 11’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Krunoslav Simon görev yaptığı son altı maçın beşinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Simon ayrıca Euroleague’de kullandığı son 14 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Adrien Moerman, forma giydiği son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Moerman ayrıca son 11 maçın 10’unu en az beş ribaunt alarak tamamladı.

Rodrigue Beaubois, beş sayı daha kaydettiği takdirde Euroleague kariyerindeki 2000. sayısına ulaşacak.

Shane Larkin iki isabetli serbest atış bulduğu takdirde Euroleague kariyerindeki 500. serbest atış isabetine ulaşacak.

James Anderson, dört iki sayılık isabet daha bulduğu takdirde Euroleague kariyerindeki 300. iki sayılık isabetine ulaşacak. Anderson, ayrıca FC Barcelona karşılaşmasında forma giymesi halinde Euroleague’deki 200. maçına çıkmış olacak.

Takım kaptanımız Doğuş Balbay’ın Euroleague kariyerindeki 200. asistine ulaşması için iki asiste ihtiyacı var.

Euroleague’de 12. haftanın ardından Shane Larkin maç başına 17,42 verimlilik puanı ortalaması ile bu kategoride dördüncü durumda bulunuyor. Larkin ayrıca maç başına 4,92 asist ile bu kategoride dördüncü sırada yer alıyor. Başarılı oyuncumuz % 93,48 ile ligdeki en iyi ikinci serbest atış yüzdesine sahip. Shane Larkin, maç başına 1,50 top çalma ile bu sıralamada yedinci durumda bulunuyor.

Vasilije Micic, 12. haftanın ardından maç başına 15,70 sayı ortalaması ile bu sıralamada altıncı sırada yer alıyor. Micic ayrıca maç başına 2,40 üç sayılık isabeti ile bu kategoride altıncı durumda bulunuyor. Başarılı oyuncumuz, maç başına 4,10 asist ile bu sıralamada dokuzuncu sırada yer alıyor.

Rodrigue Beaubois, maç başına 2,08 üç sayılık isabeti ile bu kategoride sekizinci sırada yer alıyor.

Adrien Moerman % 43,59 üç sayılık atış yüzdesi bu kategoride 12. durumda bulunuyor. Moerman ayrıca maç başına 5,67 ribaunt ile bu kategoride 11. sırada yer alıyor.

Takımımız 12. hafta itibarıyla maç başına 95,42 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar arasında ikinci sırada yer alıyor. Ayrıca maç başına 82,25 sayı ortalaması ile ligin en skorer ikinci takımıyız... Ekibimiz maç başına 33.42 ribaunt ile bu alanda yedinci, 17,17 asist ortalaması ile ekibimiz bu kategoride ise altıncı sırada yer alıyor.