Rakamlarla Anadolu Efes...

2019-20 sezonunun 11. hafta maçında Bayern Münih'e karşı 49 sayı kaydeden Shane Larkin, Euroleague’de tüm zamanların sayı rekorunu elinde bulunduruyor. Larkin ayrıca bu karşılaşmada 10 üç sayılık isabet bularak, bir maçta atılan en çok üç sayılık basket rekorunu da egale etmişti.

Bryant Dunston, bugüne kadar yaptığı 276 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Aynı sıralamada 187 blok ile Tibor Pleiss yedinci, 129 blok ile Chris Singleton 19. sırada bulunuyor.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 477 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında yedinci sırada yer alıyor.

Dunston ayrıca Euroleague'de kullandığı son 10 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Dunston ayrıca, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 1168 ribaunt ile Euroleague’de tüm zamanların en çok ribaunt alan 11. oyuncusu... Aynı sıralamada Adrien Moerman 1000 ribaunt ile 21., Chris Singleton da 987 ribaunt ile 22. sırada yer alıyor.

Vasilije Micic, Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 811 asist ile Euroleague tarihinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında 15. sırada yer alıyor.

Chris Singleton, Euroleague’de bugüne kadar üst üste 213 maçta forma giyerken, bu alanda Euroleague tarihinde tüm oyuncular arasında birinci sırada yer alıyor.

Shane Larkin, görev yaptığı son 12 karşılaşmanın 11’inde sahadan çift haneli verimlilik puanları üreterek ayrıldı. Larkin ayrıca kullandığı son 17 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Rodrigue Beaubois forma giydiği son 11 maçın 10’unda sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Adrien Moerman, forma giydiği son sekiz karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Moerman ayrıca son 10 maçını en az beş ribaunt alarak tamamladı.

James Anderson, dört iki sayılık isabet daha bulduğu takdirde Euroleague kariyerindeki 300. iki sayılık isabetine ulaşacak. Anderson, ayrıca görev aldığı ilk karşılaşmada Euroleague’deki 200. maçına çıkmış olacak.

Takım kaptanımız Doğuş Balbay’ın Euroleague kariyerindeki 200. asistine ulaşması için iki asiste ihtiyacı var.

Euroleague’de 11. haftanın ardından Shane Larkin maç başına 16,36 verimlilik puanı ortalaması ile bu kategoride dokuzuncu durumda bulunuyor. Larkin ayrıca maç başına 4,73 asist ile bu kategoride dördüncü sırada yer alıyor. Başarılı oyuncumuz % 95,00 ile ligdeki en iyi serbest atış yüzdesine sahip. Shane Larkin, maç başına 1,45 top çalma ile bu sıralamada yedinci durumda bulunuyor.

Vasilije Micic, 11. haftanın ardından maç başına 15,89 sayı ortalaması ile bu sıralamada beşinci sırada yer alıyor. Micic ayrıca maç başına 2,44 üç sayılık isabeti ile bu kategoride dördüncü durumda bulunuyor. Başarılı oyuncumuz, maç başına 4,22 asist ile bu sıralamada dokuzuncu sırada yer alıyor.

Asist sıralamasında Krunoslav Simon da maç başına 4,00 asist ortalaması ile 11. durumda bulunuyor.

Rodrigue Beaubois, maç başına 2,18 üç sayılık isabeti ile bu kategoride sekizinci sırada yer alıyor.

Adrien Moerman % 47,22 üç sayılık atış yüzdesi bu kategoride dördüncü durumda bulunuyor. Moerman ayrıca maç başına 5,82 ribaunt ile bu kategoride dokuzuncu sırada yer alıyor.

Takımımız 11. hafta itibarıyla maç başına 95,09 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar arasında ilk sırada yer alıyor. Ayrıca maç başına 81,64 sayı ortalaması ile ligin en skorer takımıyız... Maç başına 17,18 asist ortalaması ile ekibimiz bu kategoride ise beşinci sırada yer alıyor.