Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, bugüne kadar yaptığı 269 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Aynı sıralamada Tibor Pleiss ise 182 blok ile yedinci sırada bulunuyor. Altıncı sırada ise 194 blok ile Ioannis Bourousis var.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 453 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında sekizinci sırada yer alıyor. Listede yedinci sırada ise 464 hücum ribaundu ile Nikola Milutinov yer alıyor.

Anadolu Efes’te altıncı sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 162 karşılaşmada kaydettiği 1518 sayı ile Anadolu Efes forması altında Turkish Airlines Euroleague’de en çok sayı atan oyuncu konumunda bulunuyor.

Vasilije Micic, görev yaptığı son 16 karşılaşmanın 15’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Micic ayrıca forma giydiği son 13 karşılaşmanın 12’sinde sahadan en az 13 sayı üreterek ve en az 13 verimlilik puanı toplayarak ayrıldı. Başarılı oyuncumuz görev yaptığı son sekiz karşılaşmanın yedisinde sahadan en az bir top çalma ile ayrıldı.

Shane Larkin, görev yaptığı son 19 karşılaşmanın 18’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin ayrıca forma giydiği son 16 karşılaşmada sahadan 10 sayı ve üzerinde skorlar üreterek ve son 16 maçın 15’inde sahadan çift haneli verimlilik puanları toplayarak ayrıldı.

Rodrigue Beaubois, görev yaptığı son 17 karşılaşmanın 16’sında sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Beaubois, forma giydiği son dokuz maçın sekizinde çift haneli skorlar üreterek mücadele etti.

Rodrigue Beaubois, iki top çalma yaptığı takdirde Euroleague kariyerindeki 100. top çalmaya ulaşacak.

James Anderson, yedi top çalma yaptığı takdirde Euroleague kariyerindeki 100. top çalmaya ulaşacak.

Takım kaptanımız Doğuş Balbay’ın Euroleague kariyerindeki 200. asistine ulaşması için üç asiste ihtiyacı var.

Vasilije Micic, 33. haftanın ardından maç başına 16,38 sayı ortalaması ile tüm oyuncular arasında beşinci sırada bulunuyor. Shane Larkin de bu sıralamada 15,44 ortalama ile sekizinci sırada yer alıyor.

Shane Larkin, maç başına 17,52 verimlilik puanı ortalaması ile tüm oyuncular arasında dokuzuncu, Vasilije Micic de 17,22 ortalama ile 10. sırada bulunuyor.

Larkin, ayrıca maç başına 1,44 top çalma ortalaması ile bu kategoride beşinci sırada yer alıyor.

Bryant Dunston, maç başına 0,96 blok ile bu sezon en çok blok yapan oyuncular kategorisinde yedinci sırada bulunuyor.

Vasilije Micic, bu sezon maç başına 30:23 dakika süre ortalaması ile en çok süre alan oyuncular sıralamasında beşinci durumda yer alıyor. Vasilije Micic, ayrıca maç başına 5,00 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular sıralamasında sekizinci durumda bulunuyor. Shane Larkin ise 4,26 asist ortalaması ile 12. sırada yer alıyor.

Sertaç Şanlı, % 69,11 iki sayılık atış yüzdesi ile bu kategoride Euroleague’de tüm zamanlar içinde en yüksek dördüncü iki sayılık atış yüzdesine sahip.

Anadolu Efes, 33. haftanın ardından maç başına 99,27 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar arasında birinci sırada bulunuyor. Ekibimiz maç başına 84,30 sayı ortalaması ile aynı zamanda ligin en skorer takımı.

Ekibimiz maç başına 18,55 asist ortalaması ile bu kategoride altıncı durumda bulunuyor.

Anadolu Efes, maç başına 2,88 blok ortalaması ile Euroleague'de en çok blok yapan takımlar kategorisinde altıncı sırada bulunuyor.

Takımımız ayrıca 33. hafta itibarıyla maç başına 6,88 top çalma ortalaması ile bu kategoride ise altıncı sırada yer alıyor.