Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, bugüne kadar yaptığı 268 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Aynı sıralamada Tibor Pleiss ise 182 blok ile yedinci sırada bulunuyor. Altıncı sırada ise 194 blok ile Ioannis Bourousis var.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 450 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında sekizinci sırada yer alıyor. Listede yedinci sırada ise 464 hücum ribaundu ile Nikola Milutinov yer alıyor.

Anadolu Efes’te altıncı sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 159 karşılaşmada kaydettiği 1491 sayı ile Anadolu Efes forması altında Turkish Airlines Euroleague’de en çok sayı atan oyuncu konumunda bulunuyor.

Vasilije Micic, görev yaptığı son 19 karşılaşmanın 18’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Micic ayrıca forma giydiği son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az 13 sayı üreterek ve en az 13 verimlilik puanı toplayarak ayrıldı. Başarılı oyuncumuz görev yaptığı son sekiz karşılaşmanın yedisinde sahadan en az bir top çalma ile ayrıldı.

Shane Larkin, görev yaptığı son 16 karşılaşmanın 15’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin ayrıca forma giydiği son 13 karşılaşmada sahadan 10 sayı ve üzerinde skorlar üreterek ve son 13 maçın 12’sinde sahadan en az 13 verimlilik puanı toplayarak ayrıldı.

Rodrigue Beaubois, görev yaptığı son 14 karşılaşmanın 13’ünde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Beaubois, forma giydiği son yedi maçın altısında çift haneli skorlar üreterek mücadele etti.

Bryant Dunston’ın Euroleague kariyerindeki 2000. sayısına ulaşması için dört sayı daha bulması gerekiyor. Adrien Moerman’ın ise Euroleague’deki 1500. sayısına ulaşması için 19 sayıya daha ihtiyacı var.

Krunoslav Simon, iki üç sayılık isabet daha bulduğu takdirde Euroleague kariyerindeki 300. üç sayılık isabetine ulaşacak.

Takım kaptanımız Doğuş Balbay’ın Euroleague kariyerindeki 200. asistine ulaşması için üç asiste ihtiyacı var.

Vasilije Micic, maç başına 16,34 sayı ortalaması ile 30. haftanın ardından tüm oyuncular arasında altıncı sırada bulunuyor. Shane Larkin de bu sıralamada 14,92 ortalama ile dokuzuncu sırada yer alıyor.

Shane Larkin, maç başına 17,25 verimlilik puanı ortalaması ile tüm oyuncular arasında dokuzuncu, Vasilije Micic 16,86 ortalama ile 11. sırada bulunuyor.

Larkin, ayrıca maç başına 1,58 top çalma ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor.

Bryant Dunston, maç başına 1,04 blok ile bu sezon en çok blok yapan oyuncular kategorisinde altıncı sırada bulunuyor.

Vasilije Micic, bu sezon maç başına 30:33 dakika süre ortalaması ile en çok süre alan oyuncular sıralamasında dördüncü durumda yer alıyor. Vasilije Micic, ayrıca maç başına 4,90 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular sıralamasında dokuzuncu durumda bulunuyor. Shane Larkin ise 4,25 asist ortalaması ile 13. sırada yer alıyor.

Sertaç Şanlı, % 69,27 iki sayılık atış yüzdesi ile bu kategoride Euroleague’de tüm zamanlar içinde en yüksek dördüncü iki sayılık atış yüzdesine sahip.

Anadolu Efes, 30. haftanın ardından maç başına 96,97 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar arasında birinci sırada bulunuyor. Ekibimiz maç başına 82,60 sayı ortalaması ile en skorer ikinci takım konumunda.

Anadolu Efes, maç başına 2,87 blok ortalaması ile Euroleague'de en çok blok yapan takımlar kategorisinde altıncı sırada bulunuyor.

Takımımız ayrıca 30. hafta itibarıyla maç başına 7,17 top çalma ortalaması ile bu kategoride ise üçüncü sırada yer alıyor.