Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, bugüne kadar yaptığı 261 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Aynı sıralamada Tibor Pleiss ise 179 blok ile yedinci sırada bulunuyor. Altıncı sırada ise 194 blok ile Ioannis Bourousis var.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 444 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında sekizinci sırada yer alıyor. Listede yedinci sırada ise 464’er hücum ribaundu ile Jan Vesely ve Nikola Milutinov yer alıyor.

Anadolu Efes’te altıncı sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 153 karşılaşmada kaydettiği 1465 sayı ile Anadolu Efes forması altında Turkish Airlines Euroleague’de en çok sayı atan oyuncu konumunda bulunuyor.

Dunston, ayrıca forma giydiği son yedi karşılaşmanın altısında çift haneli verimlilik puanları üretti.

Vasilije Micic, görev yaptığı son 13 karşılaşmanın 12’sinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Shane Larkin, forma giydiği son 16 maçın 15’inde sahadan en az bir top çalma yaparak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 10 maçın dokuzunda en az bir üç sayılık isabet buldu.

Rodrigue Beaubois, görev yaptığı son sekiz karşılaşmanın yedisinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Krunoslav Simon’un Euroleague kariyerindeki 2000. sayısına ulaşması için 30, Bryant Dunston’ın da 30 sayı daha bulması gerekiyor. Adrien Moerman’ın ise Euroleague’deki 1500. sayısına ulaşması için 52 sayıya daha ihtiyacı var.

Simon, ayrıca dokuz üç sayılık isabet daha bulduğu takdirde Euroleague kariyerindeki 300. üç sayılık isabetine ulaşacak.

Vasilije Micic’in Euroleague kariyerindeki 700. asistine ulaşması için sekiz asiste ihtiyacı var.

Shane Larkin’in Euroleague kariyerindeki 500. asistine ulaşması için 22 asiste ihtiyacı var.

Takım kaptanımız Doğuş Balbay’ın Euroleague kariyerindeki 200. asistine ulaşması için üç asiste ihtiyacı var.

Adrien Moerman iki hücum ribaundu daha aldığı takdirde Euroleague’deki 200. hücum ribaunduna ulaşacak.

Vasilije Micic, maç başına 15,17 sayı ortalaması ile 25. hafta sonunda tüm oyuncular arasında yedinci sırada bulunuyor. Shane Larkin de bu sıralamada 15,11 ortalama ile sekizinci sırada yer alıyor.

Shane Larkin, maç başına 17,50 verimlilik puanı ortalaması ile tüm oyuncular arasında dokuzuncu sırada bulunuyor. Larkin, ayrıca maç başına 1,83 top çalma ortalaması ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor.

Bryant Dunston, maç başına 1,00 blok ile bu sezon en çok blok yapan oyuncular kategorisinde altıncı sırada bulunuyor.

Sertaç Şanlı, % 67,97 iki sayılık atış yüzdesi ile bu kategoride Euroleague’de tüm zamanlar içinde en yüksek dördüncü iki sayılık atış yüzdesine sahip.

Vasilije Micic, bu sezon maç başına 30:27 dakika süre ortalaması ile en çok süre alan oyuncular sıralamasında dördüncü durumda yer alıyor. Vasilije Micic, ayrıca maç başına 4,96 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular sıralamasında yedinci durumda bulunuyor.

Anadolu Efes, maç başına 91,71 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar arasında altıncı sırada bulunuyor. Ekibimiz maç başına 79,79 sayı ortalaması ile bu kategoride yedinci sırada yer alıyor.

Anadolu Efes, maç başına 2,79 blok ortalaması ile 25. haftanın ardından Euroleague'de en çok blok yapan takımlar kategorisinde yedinci sırada bulunuyor.

Takımımız ayrıca 25. hafta itibarıyla maç başına 7,25 top çalma ortalaması ile bu kategoride ise üçüncü sırada yer alıyor.