Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, bugüne kadar yaptığı 258 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Aynı sıralamada Tibor Pleiss ise 179 blok ile yedinci sırada bulunuyor. Altıncı sırada ise 192 blok ile Walter Tavares var.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 422 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada ise 423 hücum ribaundu ile Nikola Milutinov yer alıyor.

Anadolu Efes’te altıncı sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 145 karşılaşmada kaydettiği 1389 sayı ile Anadolu Efes forması altında Turkish Airlines Euroleague’de en çok sayı atan oyuncu konumunda bulunuyor.

Dunston, ayrıca forma giydiği son 10 maçın dokuzunda sahadan en az bir top çalma yaparak ayrılırken, son dokuz maçın sekizinde ise sahadan çift haneli verimlilik puanları üreterek ayrıldı.

Sertaç Şanlı, % 68,14 iki sayılık atış yüzdesi ile bu kategoride Euroleague’de tüm zamanlar içinde en yüksek üçüncü iki sayılık atış yüzdesine sahip.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son dokuz maçın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Vasilije Micic, görev yaptığı son 14 maçın 13’ünde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Micic, ayrıca maç başına 30:54 dakika süre ortalaması ile en çok süre alan oyuncular sıralamasında üçüncü durumda bulunuyor.

Krunoslav Simon, görev yaptığı son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Rodrigue Beaubois, Euroleague’de kullandığı son 15 serbest atışı sayıya çevirdi.

Chris Singleton, beş top daha çalması halinde Euroleague kariyerindeki 200. top çalmaya ulaşacak.

Bryant Dunston maç başına 1,45 blok ile en çok blok yapan oyuncular kategorisinde dördüncü sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, maç başına 3,44 blok ortalaması ile 16. haftanın ardından Euroleague'de en çok blok yapan takımlar kategorisinde üçüncü sırada bulunuyor.

Takımımız maç başına 87,19 verimlilik puanı ortalaması ile bu kategoride yedinci sırada bulunuyor.

Ekibimiz ayrıca, 16. hafta itibarıyla maç başına 17,38 asist ortalaması ile 10. sırada yer alırken, 6,69 top çalma ortalaması ile bu kategoride ise sekizinci sırada yer alıyor.