Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 242 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 174 blok ile altıncı sırayı Stephane Lasme ile paylaşıyor.

Dunston, Euroleague’de forma giydiği son 15 karşılaşmanın 14’ünde sahadan en az bir blok yaparak ayrıldı.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 403 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada ise 418 hücum ribaundu ile Othello Hunter yer alıyor.

Anadolu Efes’te beşinci sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 133 karşılaşmada kaydettiği 1268 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 11 maçın 10’unda sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 21 maçın 20’sini çift haneli skorlar üreterek tamamladı. Amerikalı oyuncumuz görev aldığı son 11 maçın 10’unda çift haneli verimlilik skorları üretti. Başarılı oyuncumuz forma giydiği son 11 maçın 10’unda ise en az bir top çalma kaydetti.

Larkin, Euroleague’de kullandığı son 15 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Chris Singleton, Euroleague’de forma giydiği son 11 karşılaşmanın 10’unda sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Rodrigue Beaubois, forma giydiği son 14 karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı.

Kaptan Doğuş Balbay’ın ise Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşmak için bir top çalmaya daha ihtiyacı var.

James Anderson’ın Euroleague kariyerindeki 500. ribaunduna ulaşması için 7 ribaunda ihtiyacı var.

Euroleague’de 27. haftanın ardından, en değerli oyuncu sıralamasında maç başına 25,00 verimlilik puanı bulunan Shane Larkin ilk sırada yer alıyor. Larkin, maç başına 21,46 sayı ortalaması ile en çok sayı atan oyuncular kategorisinde de birinci durumda bulunuyor. Başarılı oyuncumuz maç başına kaydettiği 3,25 üç sayılık isabet ile bu sıralamada ikinci durumda yer alıyor.

Vasilije Micic, maç başına yaptığı 5,65 asist ile en çok asist yapan oyuncular kategorisinde beşinci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Bryant Dunston
  • Vasilije Micic
  • Rodrigue Beaubois
  • James Anderson
  • Shane Larkin
  • Tibor Pleiss
  • Chris Singleton