Rakamlarla Anadolu Efes...

    

Euroleague’de birinci turda dokuzuncu haftanın ardından Anadolu Efes potasında gördüğü toplamda 606 ve maç başına 67,3 sayı ile 24 takım arasında en az sayı yiyen takım ünvanını korudu.

Novgorod karşılaşmasını 37 ribaunt iler tamamlayan takımımız dokuz hafta sonunda toplam ribaunt kategorisinde maç başına 38,8 ribaunt ile 24 takım arasında üçüncü sırada yer aldı.

Lacivert beyazlılar maç başına % 43,0 iki sayılık atış denemesi ile bu kategoride de 24 takım arasında ikinci durumda bulunuyor.

Anadolu Efes maç başına 3,9 blok ortalaması ile 24 takım arasında en çok blok yapan takımlar sıralamasında dördüncü sırada yer alıyor.

Başarılı oyuncumuz Stephane Lasme maç başına 1,56 blok ortalaması ile üçüncü sırada yer alırken, Euroleague kariyerinde bugüne kadar yaptığı 151 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinci durumuda bulunuyor. Lasme ayrıca Euroleague’deki son yedi maçının altısında sahadan en az iki blok yaparak ayrıldı.

Milko Bjelica Euroleague’de forma giydiği son altı karşılaşmayı en az iki üç sayılık isabet bularak tamamladı. Bjelica altı karşılaşmada üç sayılık atışlarında 13/21 (% 61,9) isabet buldu.

İlk turun beşinci haftasında Anadolu Efes’in Real Madrid’i 75-73 mağlup ettiği mücadelede 16 sayı, üç hücum ribaundu, dört savunma ribaundu, yedi toplam ribaunt, iki top çalma, üç blok ile 23 indeks puanı toplayan Cedi Osman bu kategorilerde Euroleague kariyerindeki en yüksek rakamlarına ulaşmıştı.

Takım kaptanımız Doğuş Balbay geçtiğimiz sezon ilk turun son haftasında İstanbul’da Anadolu Efes ile Real Madrid arasında oynanan karşılaşmada dört top çalma ile Euroleague kariyerinde bir maçtaki en çok top çalma rakamına ulaşmıştı.
 

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Cedi Osman
  • Stephane Lasme
  • Milko Bjelica