Rakamlarla Anadolu Efes...

     

Euroleague’de birinci tur sekizinci hafta maçlarının tamamlanmasının ardından Anadolu Efes, potasında gördüğü toplamda 541 ve maç başına 67,6 sayı ile 24 takım arasında en az sayı yiyen takım ünvanını korudu.

Anadolu Efes ilk turda oynadığı sekiz karşılaşma sonunda rakiplerine toplamda 107 top kaybı yaptırırken, 94 asiste izin verdi ve yaptırdığı top kaybı, izin verdiği asistlerden daha fazla olan tek takım oldu.

Zalgiris deplasmanında 38 ribaunt alan takımımız sekiz hafta sonunda toplam ribaunt kategorisinde maç başına 39,0 ribaunt ile 24 takım arasında ikinci sırada yer aldı.

Lacivert beyazlılar maç başına % 44,5 iki sayılık atış denemesi ile bu kategoride de 24 takım arasında ikinci durumda bulunuyor.

Anadolu Efes Zalgiris mücadelesinde yaptığı altı blok ile maç başına blok ortalamasını 3,9’a çıkararak 24 takım arasında en çok blok yapan takımlar sıralamasında beşinci sıraya yükseldi.

Zalgiris karşılaşmasını iki blok ile tamamlayan başarılı oyuncumuz Stephane Lasme maç başına 1,75 blok ortalaması ile ikinciliğini korurken, Euroleague kariyerindeki 151. bloğuna ulaşarak Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında yine ikinci sırada yer aldı. Başarılı oyuncumuz ayrıca Euroleague’de son altı maçında sahadan en az iki blok yaparak ayrıldı.

Zalgiris deplasmanında üç asist yapan Dontaye Draper maç başına 4,50 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular sıralamasında 13. sırada yer yer alıyor.

Genç oyuncumuz Okben Ulubay kariyerinde ilk kez bir Euroleague karşılaşmasında mücadele etti. Zalgiris Kaunas maçında 22:12 dakika forma giyen Ulubay, mücadeleyi 9 sayı, 2 ribaunt, 2 asist ve 1 blok ile tamamladı.

Dusan Ivkovic bu sezon 10 farklı oyuncuyu ilk beşte sahaya sürerken, sadece Stratos Perperoglou tüm karşılaşmalarda sahaya ilk beşte çıktı.

Milko Bjelica Euroleague’de forma giydiği son beş karşılaşmada üç sayılık atışlarında 11/17 (% 64,7) isabet buldu.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Stephane Lasme
  • Dontaye Draper
  • Okben Ulubay
  • Milko Bjelica