Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Euroleague’de birinci tur yedinci hafta maçlarının tamamlanmasının ardından Anadolu Efes potasında gördüğü toplamda 484 ve maç başına 69,1 sayı ile 24 takım arasında en az sayı yiyen takımı oldu.

Geçtiğimiz hafta Sassari karşılaşmasında 52 ribaunt alarak kendi Euroleague rekorunu kıran, 2014-15 sezonunun ilk yedi haftasında bir maçta en çok ribaunt alan takımı olan ve Euroleague tarihinin bir maçta alınmış en çok beşinci ribaunt rakamına ulaşan Anadolu Efes, yedi hafta sonunda toplam ribaunt kategorisinde de maç başına 39,1 ribaunt ile ikinci sıraya yerleşti.

Lacivert beyazlılar maç başına % 45,1 iki sayılık atış denemesi ile bu kategoride de 24 takım arasında ikinci durumda bulunuyor.

Anadolu Efes maç başına 3,6 blok ortalaması ile 24 takım arasında en çok blok yapan takımlar sıralamasında altıncı sırada bulunuyor.

Sassari karşılaşmasını iki blok ile tamamlayan başarılı oyuncumuz Stephane Lasme maç başına 1,71 blok ortalaması ile ikinciliğini korurken, Euroleague kariyerindeki 149. bloğuna ulaşarak Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında yine ikinci sırada yer aldı. Başarılı oyuncumuz ayrıca Euroleague’de son beş maçında sahadan en az iki blok yaparak ayrıldı.

Sassari karşısında dört asist yapan Dontaye Draper maç başına 4,71 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer yer alıyor.

Dusan Ivkovic bu sezon dokuz farklı oyuncuyu ilk beşte sahaya sürerken, sadece Stratos Perperoglou yedi karşılaşmada da sahaya ilk beşte çıktı.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Stratos Perperoglou
  • Stephane Lasme
  • Dontaye Draper