Play-off’ta Real Madrid ile eşleştik...

 

Euroleague Top 16 Turu’nda 9 Nisan Perşembe günü oynanan maçların sonunda F Grubu’nda yer alan takımımız Anadolu Efes altı galibiyet ve sekiz mağlubiyet ile grubunu dördüncü sırada tamamlayarak play-off’a yükselmiş ve rakibini beklemeye başlamıştı.

Cuma günü oynanan karşılaşmalarda ise E Grubu’nda ilk sırada yer alan İspanya’nın Real Madrid takımı grubundaki son maçında Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını 99-83 mağlup ederek 11 galibiyet ve üç mağlubiyet ile E Grubu’nu ilk sırada tamamladı ve Anadolu Efes’in play-off’taki rakibi oldu.

Kazanılmış üç maç üzerinden oynanacak olan Anadolu Efes - Real Madrid play-off eşleşmesi programı şöye:

Real Madrid - Anadolu Efes (15 Nisan Çarşamba - TSİ 22.00)
Real Madrid - Anadolu Efes (17 Nisan Cuma - TSİ 20.00)
Anadolu Efes - Real Madrid (21 Nisan Salı - 21.45)
Anadolu Efes - Real Madrid (23 Nisan Perşembe - 20.00) Gerekirse
Real Madrid - Anadolu Efes (28 Nisan Salı - TSİ 22.00) Gerekirse

İki ekip bu sezon ilk turda A Grubu’nda birlikte yer almış, Anadolu Efes beşinci haftada rakibi ile Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynadığı ve belleklerden silinmeyen ilk maçı 75-73 kazanmıştı.

Bilindiği gibi mücadelenin son saniyelerine 73-73 eşitlik ile girilirken, Anadolu Efes’in son hücumunda Bjelica’nın çizgi üzerinden yaptığı turnike basket olmamış, hücum ribaundunda Cedi’nin tiplemesi de sayı ile sonuçlanmamış, topa son olarak Janning dokunmuş ve kaydettiği basket ile Anadolu Efes Real Madrid’i 75-73 mağlup etmişti. Janning’in galibiyeti getiren bu basketi Euroleague tarafından “haftanın hareketi” seçilmişti.

Normal sezonun 10. ve son haftasında ise takımımız deplasmanda oynadığı ikinci maçı 90-70 kaybetmişti.

İlk tur maçları sonunda Real Madrid A Grubu’nu ilk sırada, Anadolu Efes de ikinci sırada tamamlayarak Top 16’ya yükselmişlerdi.

Etiketler:
  • euroleague
  • real madrid