Play-off’ta Madrid’de ilk maça çıkıyoruz...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Play-off birinci hafta karşılaşmasında 15 Nisan 2015, Çarşamba günü İspanya’nın Real Madrid takımına konuk oluyor. Euroleague tarafından “haftanın maçı” olarak belirlenen ve Barclaycard Center’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 22.00’de başlayacak ve Lig TV 3 ve NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 529. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 528 karşılaşmada 300 galibiyet ve 228 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,8) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 281. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 280 karşılaşmada 143 galibiyet ve 137 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,1) elde etti.

Anadolu Efes ile Real Madrid Avrupa Kupaları’nda bugüne kadar 20 kez karşılaşırken, Anadolu Efes altı, Real Madrid 14 galibiyet elde etti.

Bu sezon iki takım ilk turda aynı grupta yer almış, Anadolu Efes beşinci haftada İstanbul’da oynadığı ilk karşılaşmayı 75-73 kazanmış, 10. haftada Madrid’de oynadığı ikinci karşılaşmayı ise 90-70 kaybetmişti.

Anadolu Efes Top 16’da F Grubu’nu altı galibiyet ve sekiz mağlubiyet ile dördüncü, Real Madrid ise E Grubu’nu 11 galibiyet ve üç mağlubiyet ile ilk sırada tamamlayarak play-off’a yükselmişlerdi.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Euroleague’de Top 16 etabını geride bıraktık. Açıkçası hedefimiz daha fazla sayıda galibiyet ve ilk iki sıra içinde yer almak idi. Ama yeni bir takımız, tecrübe eksikliğimiz var ve son anlarda kaybettiğimiz maç sayısı da fazla. Artık play-off turuna konsantre olmalıyız. Rakibimiz bilindiği gibi Real Madrid. İlk turda da aynı grupta yer almıştık İspanyol ekibi ile. Hedefimiz Madrid’de oynayacağımız ilk iki maçtan bir galibiyet çıkarmak ve saha avantajını elimize geçirmek. Bunu yapabilecek kapasitemiz var ve sona yaklaştığımız bu dönemde çok dikkatli olmalıyız...”

Etiketler:
  • euroleague
  • real madrid