Özerhun: “Taşlar yerine oturmaya başladı...”

Beko Basketbol Ligi’nin 30. ve son haftasında Selçuk Üniversitesi’ni 79-72 mağlup ederek ligi üçüncü sırada tamamlayan ve play-off çeyrek finalinde Karşıyaka ile eşleşen Anadolu Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun 30 haftalık maratonu ve play-off’ları değerlendirdi:

“Bilindiği gibi sezona yeni bir yapılanma ile girdik. Bu yapılanma genç oyuncularımızın da daha fazla süre almalarına odaklıydı. Sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Bunda yeni yabancı oyuncularımızın adaptasyon süreci ve genç oyuncularımızın da yeterli tecrübeye sahip olmaması etkendi. Beko Basketbol Ligi’nde Avrupa Ligi’nin zorlu maratonu süresince beklemediğimiz mağlubiyetler aldık. Avrupa’da Top 16’ya yükseldik, bu etapta da son saniyelerde kaybettiğimiz maçlar bizi belki de play-off’lardan etti. Ama haftalar geçtikçe taşlar yerine oturmaya başladı. Doğuş ve Birkan’ın yanısıra Cedi, Deniz ve Emircan gibi genç oyuncularımız hafta hafta performanslarını yükselterek dakikalarını artırdılar. Bundan çok memnunuz. Anadolu Efes yarıştığı her kulvarda her zaman zirveyi hedeflemiştir. Ama bunun yanı sıra da Türk basketboluna hizmet etmeyi ve yeni yıldızlar kazandırmayı da hiçbir zaman ikinci plana atmamıştır. Genç oyuncularımız gerek Avrupa Ligi’nde gerek Türkiye Ligi’nde artan bir ivme ile süre aldılar. Ve rotasyonda bir eksiklik hissettirmemek adına maksimum kapasiteleri ile çalışarak forma giydiler. İnanıyorum ki genç oyuncularımız Kerem Gönlüm’ü örnek alarak lacivert beyazlı takımın geleceğini şekillendirecek.

Şimdi önümüzde Beko Basketbol Ligi’nde play-off etabı var. Ligde normal sezonda mağlubiyetlerin telafisi olabilir ama play-off’larda eleme sistemi olduğu için çok dikkatli olmalısınız. Bir yenilgi pahalıya mal olabilir. Bundan dolayı artık ligin son etabında çok iyi konsantre olmalıyız ve tüm gücümüzü ortaya koymalıyız. Karşıyaka ligde iki kez yendiğimiz, Türkiye Kupası Finali’nde ise yenildiğimiz güçlü bir takım. Her iki takım da birbirini iyi tanıyor. İki ekip de en iyi şekilde bu seriye hazırlanacak ve yarı finale yükselmek isteyecek. Biz de iyi bir takımız ve iyi mücadele ediyoruz. Hedefimiz şampiyonluk olduğu için sahada mücadele ettiğimiz her maçtan galibiyet ile ayrılmak istiyoruz...”

Etiketler:
  • Engin Özerhun
  • Anadolu Efes