Özerhun: ''Buruk bir sevinç...''

Türkiye Basketbol Ligi’nin dördüncü haftasında Karşıyaka’yı 67-65 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde eden Anadolu Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun kazandıkları için sevinçli olduklarını ama Krstic’i kaybettikleri için de büyük üzüntü yaşadıklarını ifade etti.

Özerhun karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Sert ve zevkli bir mücadele oldu. Mücadelemizi maçın sonuna kadar sürdürdük ve kazanmayı bildik. Tabi Krstic’in sakatlanması ve iki ay kadar sahalardan uzak kalacak olması büyük üzüntü yarattı.

Bu sakatlanmada sadece faulü değil faulün arkasındaki gerçekleri de görmek gerekir. Burada sertlik çizgisini hiçbir şekilde ayarlayamayan, bir gün önce Fenerbahçe - Tofaş maçında olan benzer bir olayı hatırlamayan hakem üçlüsünün bu sakatlanmada payı var diye düşünüyorum. Çünkü faulü yapan oyuncu, bu faulü yapması sonucunun nereye varacağını hakemlerin sertlik çizgisini belirlemesiyle bilebilir. Ama kendisine yatırım yapmadığı ve federasyon tarafından kendisine yatırım yapılmadığı izlenimi veren hakemler böyle bir sonucun oluşmasında sorumluluk sahibidir.

Çok merak ediyorum, gerek Fenerbahçe - Tofaş gerek bizim maçı yöneten hakemler önümüzdeki hafta hiçbir şey olmamış gibi maç yönetecekler mi?

Kısacası maçı kazandığımız için sevinçliyiz ama Krstic’i kaybettiğimiz için buruk bir sevinç bu...”

Etiketler:
  • Engin Özerhun
  • Karşıyaka