Oktay Mahmuti: Top 16 yolunda kritik bir karşılaşma olacak...

THY Avrupa Ligi Normal Sezon sekizinci hafta maçında 6 Aralık Cuma günü Almanya’nın Brose Baskets takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te coach Oktay Mahmuti Top 16 yolunda kritik bir karşılaşmaya çıkacaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Strasbourg karşısında istedikleri sonucu elde ettiklerini belirten Mahmuti evlerinde oynayacakları Brose Baskets karşılaşmasından da galip ayrılmak istediklerini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa Ligi’nde ilk turun sonuna yaklaşırken, Top 16 için de hesaplar başladı. Geçtiğimiz hafta kazandık, bu hafta da evimizde kaybetmemeliyiz. Brose Baskets karşısında galip gelirsek Top 16’yı matematiksel olarak garantiliyoruz. İlk etapta bunu başarmak, sonrasında da ilk turu mümkün olan en üst sırada bitirmek istiyoruz. Alman ekibi karşısında disiplini elden bırakmadan maçın başından sonuna kadar aynı mücadeleyi ortaya koymalıyız. İlk maçta Bamberg’de beklemediğimiz bir sürpriz ile karşılaşmıştık, şimdi ise Top 16’yı garantileyecek ve gelecek için moral olacak bir sonuç ile sahadan ayrılmak istiyoruz...”

Anadolu Efes’in takım kaptanı Kerem Gönlüm ise karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Brose Baskets ile Almanya’daki ilk karşılaşmamızda önde olduğumuz bir maçı son saniyelerde kaybettik. Sakatlık anlamında bir takım ufak sıkıntılarımız var ama iyi bir kadromuz var. Türkiye Ligi’nde son altı maçımızı kazandık. Yavaş yavaş yükselen bir form grafiğimiz var. Seyircimiz bizi yalnız bırakmasın. Onların desteğine çok ihtiyacımız var. Onların desteği ile çok farklı oynuyoruz, bizim için itici bir güç oluyorlar. Brose Baskets maçında iyi bir oyundan sonra Top 16’ya adım atmak istiyoruz...”

Etiketler:
  • Oktay Mahmuti
  • Kerem Gönlüm