Kerem Gönlüm ULEB Avrupa Ligi’nde 200. maçına çıkacak ilk Türk oyuncusu...

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Kerem Gönlüm Laboral Kutxa karşılaşması ile birlikte 2000-01 sezonunda kurulan ULEB Avrupa Ligi’nde 200. maçına çıkacak.

Tecrübeli oyuncu Avrupa Ligi tarihinde 200 maç barajını geçen ilk Türk oyuncu ve toplamda 14. oyuncu olacak. Bu rakam, Kerem Gönlüm’ün diğer organizasyonlarda giydiği uluslararası kulüp maçlarını içermiyor.

Gönlüm geçtiğimiz hafta Armani Milano karşısında aldığı 14 ribaunt ile 1006 ribaunda ulaşarak Avrupa Ligi’nde 1000 ribaunt barajını geçen altıncı oyuncu olmuştu. Kerem Gönlüm 31 ribaunt daha aldığı takdirde beşinci sıradaki Nikola Vujcic’i yakalayacak.

Kerem Gönlüm Avrupa Ligi’nde kaydettiği 1221 sayı ile de Türk oyuncular arasında üçüncü, aktif basketbol oynayan Türk oyuncular arasında ise ilk sırada yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta Armani Milano karşısında sakatlığı nedeni ile forma giyemeyen Scotty Hopson sayı krallığında 15.45 sayı ortalaması ile yedinci sırada yer alırken, ağrıları nedeni ile tedavi gören ve Milano ekibine karşı forma giymeyen bir diğer oyuncumuz Semih Erden de maç başına 1.15 blok ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor.

Top çalma kategorisinde uzun süredir liderliğini bırakmayan Jamon Gordon maç başına 2.0 top çalma ortalaması ile bu kategoride liderliğini sürdürmekte.

Kostas Vasileiadis Avrupa Ligi’nde oynadığı son 10 maçın dokuzunu birden fazla üç sayılık isabet kaydederek tamamladı.

Takım istatistiklerinde ise Anadolu Efes 14 haftanın ardından maç başına 7.6 top çalma ile beşinci ve 3.1 blok ortalaması ile yine beşinci sırada bulunuyor.

Etiketler:
  • euroleague
  • Kerem Gönlüm