Ivkovic: ''Gloria Cup zorlu bir turnuva olacak...''

23 Eylül Salı günü başlayacak olan Gloria Cup’ta mücadele edecek Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic turnuvanın altı güçlü takımın zorlu mücadelesine sahne olacağını ifade etti.

Ivkovic turnuvada birbirinden güçlü takımların yer aldığını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an sezonun ve hazırlıklarımızın çok başındayız. İlk hazırlık kampımızı Slovenya’da yaptık ve milli takımlarda bulunan altı oyuncumuz bu kampta yer almadı. Takımımızda birçok yetenekli genç oyuncu var. Bilindiği gibi bazı genç oyuncularımız Gençler ve Ümitler Avrupa Şampiyonaları’nda altın madalya kazandılar. Slovenya’da oyuncuları ve takımı yeni sezona hazır hale getirmek için çok çalıştık. Slovenya’daki hazırlık kampında ve geçtiğimiz hafta İstanbul’da hazırlık karşılaşmaları oynadık. Türkiye’deki hazırlık turnuvalarından çok memnunum. Geçmişte Olympiacos ve Sırbistan Milli Takımı ile Türkiye’de sezon öncesi bir çok turnuvaya katıldım. Burada turnuvalarda gerçekten çok güçlü takımlar mücadele ediyor. Gloria Cup çok üst seviyede bir turnuva olacak ve bana göre Avrupa’da bu sezon öncesindeki en güçlü turnuvalardan biri olacak. Gloria Cup’ta altı güçlü takım yer alıyor. Sezon öncesinde daha geniş bir kadro ile oynama fırsatı bulacağız ve bu turnuva bize takım hakkındaki ilk net fotoğrafı verecek. Daha fazlasını söylemek de zor çünkü takımlar sahada savaşacak ve biz de her şeyi göreceğiz...”

Lacivert beyazlı ekibin başarılı oyuncusu Doğuş Balbay ise turnuva ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Gloria Cup bizim için sezon öncesi çok ciddi bir turnuva olacak. Bu turnuvanın kendimizi görmek ve test etmek açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gloria Cup’ta çok güçlü takımlara karşı durumumuzu görme imkanı bulacağız. Sezon öncesinde bizim için güzel bir proje olacak. Milli takımlarda forma giyen oyuncularımızın da katılımı ile birlikte sezona en hazır ve en iyi şekilde girmek istiyoruz...”

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Doğuş Balbay
  • Dusan Ivkovic
  • Gloria Cup