Ivkovic: “En üst seviyede bir takım olmak için çok çalışacağız...”

2014-15 sezonundan itibaren iki yıl boyunca Anadolu Efes’in teknik direktörlüğünü yürütecek olan Dusan Ivkovic’in ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan’ın katılımı ile düzenlenen basın toplantısı bugün (3 Haziran Salı) yapıldı.

Hilton İstanbul Bomonti’de düzenlenen toplantıya çok sayıda basın mensubu katılırken, lacivert beyazlı kulübün Genel Direktörü Engin Özerhun ve yöneticileri de toplantıda hazır bulundu.

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Dusan Ivkovic’le anlaşmasının duyurulduğu toplantıda konuşan Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, “Anadolu Efes Spor Kulübü olarak 38 yıldır Türk basketboluna hizmet ediyoruz. Türkiye Basketbol Ligi’nde en çok şampiyonluk kazanan takımız. Ülkemize profesyonel sporlarda Avrupa Kupası kazanan ilk Türk takımı olmanın gururunu yaşattık. Bugün de Türk basketboluna çok önemli bir antrenörü kazandırmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Kulübümüzü çalıştıracak olan Ivkovic ile takımımızı gençleştirerek, uzun vadeli bir planlama yapacağız.” dedi.

Dusan Ivkovic Anadolu Efes gibi köklü ve Avrupa’da referans olarak gösterilen bir takımı çalıştıracak olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederken, “Tuncay Bey’in dediği gibi gençlere çok önem veriyoruz. Takımda gençlerin yetişmesi ve bu gençlerin Anadolu Efes’e ve Türk basketboluna katkı sağlaması için çalışacağız. Anadolu Efes yüksek hedefleri, Avrupa Ligi geleneği olan ve basketbola değer katan bir kulüp. Ben de bu yüksek hedeflere yardımcı olabilmek adına elimden gelen çabayı göstereceğim. Takımda genç yetenekler var. Bu bakımdan çok şanslıyım. Genç oyuncularımızla uluslararası ve Avrupa Ligi tecrübesi olan yabancı oyuncuları kaynaştırarak bir takım yaratmak istiyoruz. En üst seviyede bir takım olmak için çok çalışacağız” diye konuştu.