İlk turda evimizdeki son maç...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu birinci tur dokuzuncu hafta karşılaşmasında 12 Aralık 2014, Cuma günü Rusya’nın Nizhny Novgorod takımını konuk ediyor. Abdi İpekçi Arena’da oynanacak olan karşılaşma 21.00’de başlayacak ve Lig TV 3 ile NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 513. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 512 karşılaşmada 294 galibiyet ve 218 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,4) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 265. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 264 karşılaşmada 137 galibiyet ve 127 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,9) elde etti.

Anadolu Efes ile Nizhny Novgorod bugüne kadar bir kez karşı karşıya gelirken, ilk turun dördüncü haftasında Rusya’da oynanan mücadeleden Anadolu Efes 76-66 galip ayrılmıştı.

Euroleague'in sekizinci haftasında Anadolu Efes Zalgiris Kaunas’ı deplasmanda 66-57 mağlup etmiş, Nizhny Novgorod ise Real Madrid’e evinde 101-98 yenilmişti. Sekizinci haftanın ardından A Grubu'nda Anadolu Efes altı galibiyet ve iki mağlubiyet ile ikinci sıradaki yerini korurken, Nizhny Novgorod üç galibiyet ve beş mağlubiyet ile beşinci durumda bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Nizhny Novgorod Top 16 için son şansını bizim karşımızda kullanacak. En önemli silahları Taylor Rochestie’nin sakatlığından dolayı oynamayacak olmasına karşın Novgorod yine de dikkat edilmesi gereken bir takım. İlk maçta yer almayan eski oyuncumuz Tarence Kinsey skor gücünü yüklenmeye çalışacaktır. Bizim grubu ilk iki sırada tamamlamamızın garanti olmasına karşın önümüzdeki hafta Real Madrid deplasmanındaki liderlik mücadelesine Novgorod karşısında alacağımız bir galibiyetin morali ile çıkmak niyetindeyiz. Bu sene desteğini daha fazla hissettiğimiz taraftarımızın bu maçta da yanımızda olacağını biliyorum...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Nizhny Novgorod