Heurtel: ''Anadolu Efes’te olmaktan dolayı çok mutluyum...''

Anadolu Efes’in yeni transferi Thomas Heurtel dün Anadolu Sağlık Merkezi’nde geçtiği sağlık kontrolünün ardından Anadolu Efes - Fenerbahçe maçını izlemek için Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaydı.

Heurtel’e Anadolu Efes’e transferini ve hedeflerini sorduk, başarılı oyuncu da düşüncelerini samimiyetle ifade etti: “Öncelikle burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu söylemeliyim. Anadolu Efes gibi büyük bir kulübe transfer olmak benim için çok büyük bir fırsattı. Bu transfer için Anadolu Efes Spor Kulübü’ne ve Dusan Ivkovic’e çok teşekkür ederim. Bana böylesine önemli bir fırsat sundular, ben de bana olan bu güveni boşa çıkarmamak için elimden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışacağım. Takımımın başarısı ve hedeflerine ulaşması için çok çalışacağım.

Geçmiş sezonlarda Anadolu Efes’te forma giymiş Sasha Vujacic ve Igor Rakocevic gibi tanıdığım oyuncular var. Bana Anadolu Efes’ten ilk teklif geldiğinde hemen tanıdığım oyuncuları aradım ve Anadolu Efes’in çok büyük bir kulüp olduğunu ve basketbol oynamak için müthiş bir potansiyele sahip olduğunu söylediler. Bana hemen İstanbul’a gitmemi tavsiye ettiler. Zaten Anadolu Efes’in basketbol kültürü ve geleneği olan ve her zaman başarı için mücadele eden bir takım olduğunu biliyordum. Hedefleri her zaman zirvede yer almak olan bir ailenin bireyi olmaktan dolayı çok sevinçliyim.

Fenerbahçe karşılaşmasında yeni takımımı salonda izledim. Takım arkadaşlarım çok iyi bir oyun ortaya koydular. Böyle kaliteli oyunculardan kurulu bir takımda forma giyecek olmak benim için gerçekten çok heyecan verici.

Avrupa’da Top 16’ya Laboral Kutxa deplasmanında başlıyoruz. Bu da benim için ilginç bir durum olacak. Bana görev verilmesi durumunda ilk maçımda eski takımıma karşı oynayacağım. Zorlu bir maç olacak. Ama Euroleague’deki hedeflerimiz doğrultusunda alabileceğimiz en fazla galibiyet sayısına ulaşmalıyız ve Top 16’ya iyi bir başlangıç yapmalıyız.

Geçtiğimiz sezon Top 16 etabında Anadolu Efes’e karşı forma giymiştim. İstanbul’daki maçta seyircinin Anadolu Efes’i ne kadar coşkulu desteklediğine şahit olmuştum. İnanıyorum ki taraftarlarımıza Top 16’da çok güzel maçlar seyrettireceğiz. Ve ben de takımımın başarısı için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım...”

Etiketler:
  • Thomas Heurtel