Furkan’dan kariyer rekoru...

Türkiye Basketbol Ligi’nin 10. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Eskişehir’i 96-68 mağlup eden Anadolu Efes 28 sayılık fark ile bu sezonki en farklı galibiyetine imza attı. Anadolu Efes bu galibiyet ile birlikte ligdeki yedinci galibiyetini elde etti.

Anadolu Efes’te kadroda bulunan 12 oyuncu da mücadelede forma giyerken, genç oyuncumuz Furkan Korkmaz süre, sayı, üç sayılık atış ve asist kategorilerinde Türkiye Ligi’nde kariyer rekorunu kırdı.

Bu sezon başında A Takım’a yükselen ve Anadolu Efes'in yaptığı 10 maçta da forma giyen genç oyuncumuz, 26:50 dakika sahada kaldığı Eskişehir karşılaşmasını 17 sayı ile tamamlayarak Türkiye Basketbol Ligi’nde en çok dakika aldığı maçta attığı en yüksek sayıya ulaştı.

Furkan ayrıca dört üç sayılık isabet kaydederek Türkiye Ligi kariyerinde bir maçta en çok üç sayılık isabetini bulurken, dört asist ile de yine en çok asist yaptığı rakama ulaştı.

Genel istatistiklerde ise 10 haftanın ardından Dario Saric toplam ribaunt kategorisinde maç başına 7,67 ortalama ile tüm oyuncular arasında yedinci sırada yer aldı. Başarılı oyuncumuz savunma ribaundu kategorisinde ise maç başına 6,0 ribaunt ortalaması ile beşinci durumda bulunuyor.

10 maçta 21 top çalma ile maç başına 2,1 top çalma ortalaması yakalayan Dontaye Draper bu kategoride ikinci sırada bulunuyor.

Blok kategorisinde ise pota altındaki başarılı oyuncumuz Stephane Lasme maç başına 1,86 blok ile üçüncü sırada bulunuyor.

Etiketler:
  • Stephane Lasme
  • Dario Saric
  • Dontaye Draper
  • Furkan Korkmaz
  • Eskişehir