Spor Toto Türkiye Kupası final maçı basın toplantısı yapıldı...

Spor Toto Türkiye Kupası Final maçı basın toplantısı bugün (8 Şubat Cumartesi) Ankara TOBB Spor Salonu’nda yapıldı. Finale kalan iki takım temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya Anadolu Efes’ten coach Vaggelis Aggelou, Doğuş Balbay ve Sportif Hizmetler Müdürü Alper Yılmaz katıldı.

Lacivert beyazlı ekibin teknik patronu Aggelou ilginç maçları geride bıraktıklarını ve önlerinde tek maç kaldığını ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: “Burada bulunmaktan dolayı mutluyuz. Çok ilginç ve zevkli maçlar geride kaldı. Biz de takım olarak özgüvenimizi adım adım arttırdık. Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı iyi oynadık. Karşıyaka’ya karşı iyi bir maç çıkartacağımızı düşünüyorum. İzmir ekibi, Fenerbahçe maçında sadece hücumda değil savunmada da iyi oynadı. Finalde zevkli ve çekişmeli bir maç bizleri bekliyor...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Doğuş Balbay ise toplantıda görüşlerini şöyle açıkladı: “Her iki takımı da finale kaldığı için tebrik ediyorum. Çeyrek finalde zor bir takıma karşı oynadık. Hep adım adım düşündük ve savunmaya odaklanıp 40 dakika boyunca iyi konsantre olduk. Oyunda iniş ve çıkışlar olacağını da bilerek maçı kazandık. Galatasaray maçının zorlu geçeceğini biliyorduk. İstanbul’da oynadığımız maçta ne kadar güçlü bir rakibe karşı oynayacağımızı görmüştük. İlk yarıda rakibimiz iyi oynadı ama biz ikinci yarıda oyundan düşmediğimizi gösterdik. 40 dakika iyi mücadele ettik. Şimdi finalde güzel bir maç bizi bekliyor. Bizim aynı düşünceyle 40 dakika boyunca savunmada rakibe kolay sayı attırmamamız gerekiyor. Takım olarak iyi oynuyorlar. Her zamanki çizgimizi koruyup, skora bakmadan 40 dakika boyunca mücadele etmeliyiz...”

Anadolu Efes’in Sportif Hizmetler Müdürü Alper Yılmaz da Anadolu Efes organizasyonunun her zaman şampiyonluk hedeflediğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarın bir final oynayacağız ve kazanan taraf olmak istiyoruz. Umarım hak eden kazanır. Son 8 günde 5 maç oynadık. Biz elimizden geleni yaparak kazanmak istiyoruz. Pınar Karşıyaka’da yıllar sonra finale yükseldi. Ankara’daki basketbolseverleri pazar günü daha kalabalık görmek istiyoruz...”

Etiketler:
  • Spor Toto Türkiye Kupası