Euroleague’in İkinci Haftasında Monaco Deplasmanındayız...

Turkish Airlines Euroleague ikinci hafta maçında 13 Ekim 2022, Perşembe günü AS Monaco takımına konuk oluyoruz. Salle Gaston Medecin’de oynanacak olan karşılaşma TSİ 20:00’de başlayacak ve S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 769. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 768 karşılaşmada 439 galibiyet ve 329 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,2) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 521. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 520 karşılaşmada 282 galibiyet ve 238 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,2) elde etti.

Anadolu Efes ile AS Monaco, Avrupa kupalarında bugüne kadar dört kez karşılaşırken, takımımız iki galibiyet ve iki mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki karşılaşmada iki ekip de birbirlerini birer kez mağlup ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan iki karşılaşmada ise takımımız bir galibiyet ve bir mağlubiyet aldı.

Turkish Airlines Euroleague’in ilk haftasında Anadolu Efes, Sırbistan’ın Kızılyıldız mts takımını Sinan Erdem Spor Salonu’nda 72-59 mağlup etmiş, AS Monaco ise İtalya’ın Virtus Segafredo Bologna takımını deplasmanda 83-66 yenmişti. Euroleague’de ilk haftanın ardından Anadolu Efes bir galibiyet ile üçüncü, AS Monaco da bir galibiyet ile birinci sırada yer alıyor.