Euroleague’de Beşinci Hafta Maçında Unics Kazan’ı Konuk Ediyoruz...

Turkish Airlines Euroleague 5. hafta maçında 21 Ekim 2021, Perşembe günü Rusya’nın Unics Kazan takımını konuk ediyoruz. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:00’de başlayacak ve beIN Sports Haber ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşma, meme kanserinde erken tanı farkındalığının sembolü olan Pembe Top ile başlayacak. Anadolu Efes Spor Kulübü ve Anadolu Sağlık Merkezi iş birliğiyle sekizinci kez yapılacak hava atışını başarılı oyuncu Demet Özdemir gerçekleştirecek.

Avrupa arenasındaki 732. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 731 karşılaşmada 415 galibiyet ve 316 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,8) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 484. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 483 karşılaşmada 258 galibiyet ve 225 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,4) elde etti.

Anadolu Efes ile Unics Kazan Avrupa kupalarında bugüne kadar dört kez karşılaşırken, Turkish Airlines Euroleague’de iki ekip arasında oynanan dört karşılaşmada takımımız üç galibiyet ve bir mağlubiyet aldı.

Turkish Airlines Euroleague’in dördüncü hafta maçında Anadolu Efes, İtalya’nın AX Armani Exchange Milan takımına deplasmanda 75-71 mağlup olmuş, Unics Kazan ise Fenerbahçe Beko’ya İstanbul’da 80-41 yenilmişti. Euroleague’de dördüncü haftanın ardından Anadolu Efes dört mağlubiyet ile 17., Unics Kazan ise bir galibiyet ve üç mağlubiyet ile 15. sırada yer alıyor.