''Eşitlik Bir Güne Sığmaz!'' Projesi, Altın Pusula SEDEFED Mansiyon Ödülü’ne Layık Görüldü...

Sosyal fayda yaratma hedefiyle iş birliklerini güçlendiren Anadolu Efes Spor Kulübü’nün yer aldığı projeler, prestijli ödül organizasyonlarında başarıya ulaşıyor. Yanındayız Derneği’nin Anadolu Efes Spor Kulübü ile gerçekleştirdiği “Eşitlik Bir Güne Sığmaz!” projesi, Altın Pusula Ödülleri’nde TÜHİD ve SEDEFED iş birliğiyle sivil toplum kuruluşları için verilen SEDEFED Mansiyon ödülüne layık görüldü.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından gerçekleştirilen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri, Zorlu PSM’de gerçekleştirilen törenle açıklandı. İletişim sektörünün en başarılı proje ve markalarının ödüllendirildiği gecede TÜHİD ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) iş birliğiyle sivil toplum kuruluşları için verilen “SEDEFED Özel Ödülü” de üçüncü kez takdim edildi. Yanındayız Derneği’nin Anadolu Efes Spor Kulübü ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirdiği “Eşitlik Bir Güne Sığmaz!” projesi, Altın Pusula ödüllerinde SEDEFED Mansiyon ödülüne layık bulundu.

Proje, EuroLeague maçında hayata geçirildi...

İş hayatındaki cinsiyet eşitsizliğine vurgu yapan ve Anadolu Efes Spor Kulübü’nün 2023 – 2024 sezonu boyunca odaklandığı “Eşitlik Bir Güne Sığmaz” projesi, 7 Mart 2024 tarihinde Bayern Münih ile oynadığı EuroLeague karşılaşmasında taçlandırıldı.

Maç günü konseptini, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" olarak belirleyen kulüp, cinsiyet eşitliği konusunda önemli çalışmalara imza atan Yanındayız Derneği ile iş birliği yaptı. Takımın yıldız oyuncularından Baş Antrenör Tomislav Mijatovic’e, taraftarlardan yayıncı kuruluşa kadar diğer paydaşların da destek verdiği proje kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki mesajlar milyonlarca kişiye ulaştı. Paylaşılan videolarda, sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde kalmadan eşitsizliğe her an karşı çıkılması gerektiği vurgulandı.

İletişim sektöründe 50 yılı aşkındır faaliyet gösteren TÜHİD tarafından düzenlenen 22’inci Altın Pusula Ödülleri; büyük holdinglerin, çok uluslu şirketlerin, derneklerin, ajansların ve üniversitelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yarışmaya, 20 ana ve 18 alt kategori olmak üzere toplam 38 kategoride 231 kurum projesi ve 114 genç iletişimci projesi başvuruda bulundu.