Efes Unics Kazan’a rövanşı vermek istemiyor...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu birinci tur altıncı hafta karşılaşmasında 20 Kasım 2014, Perşembe günü Rusya’nın Unics Kazan takımına konuk oluyor. Basket Hall Kazan’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 17.30’da başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 510. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 509 karşılaşmada 292 galibiyet ve 217 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,4) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 262. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 261 karşılaşmada 135 galibiyet ve 126 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Unics Kazan birbirleri ile ilk kez bu sezon birinci tur ilk hafta maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşı karşıya gelmiş, Anadolu Efes sahadan 82-76 galip ayrılan taraf olmuştu.

Euroleague'in beşinci haftasında ise Anadolu Efes Real Madrid’i 75-73 mağlup etmiş, Unics Kazan ise evinde Nizhny Novgorod’a 79-73 kaybetmişti. Beşinci haftanın ardından A Grubu'nda Anadolu Efes dört galibiyet ve bir mağlubiyet ve averaj ile ikinci, Unics Kazan ise bir galibiyet ve dört mağlubiyet ile beşinci durumda bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz hafta bilindiği gibi Real Madrid’i mağlup ederek çok önemli bir galibiyet elde ettik ve ilk yarı maçları sonunda zirveye ortak olduk. Ligin ilk maçında altı sayı fark ile yendiğimiz Unics Kazan ile deplasmanda karşılaşacağız. Unics Kazan’ın kaliteli ve tecrübeli oyunculardan kurulu bir kadrosu var. İstedikleri sonuçları alamadılar ve halen grubumuzda bir galibiyet ile beşinci durumda bulunuyorlar. Top 16’ya yükselmek için son dönemece giriyorlar. Bu nedenle çok dikkatli olmalıyız. Sakinliğimizi koruyarak Euroleague’de bu sezon üçüncü deplasman maçımızı da kazanmak ve zirvede yolumuza devam etmek istiyoruz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Unics Kazan