Dusan Ivkovic: ''Top 16’yı garantilediğimiz için rehavete kapılmamalıyız...''

Euroleague Birinci Tur B Grubu dokuzuncu hafta maçında 10 Aralık Perşembe günü İspanya’nın Laboral Kutxa takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Euroleague’de ilk turda oynayacağımız son iki maç bizim için büyük önem taşımakta. Bu iki maçta oyunumuzu olabildiğince geliştirmeliyiz. Top 16’yı garantilemiş olmamızdan dolayı da rehavete kapılmamalıyız. Eksik yönlerimiz üzerinde durmalıyız. Oyun kontrolüne dikkat etmeliyiz ve daha az top kaybı yapmalıyız. Laboral Kutxa’ya deplasmanda kaybettiğimiz maçın kırılma noktaları yaptığımız 16 top kaybı ve rakipten dokuz kez az hücum etmiş olmamızdı. Laboral Kutxa çok agresif bir takım. Euroleague’de rakip takıma en çok top kaybı yaptıran takımlar sıralamasında maç başına 16 top kaybı yaptırarak ilk sırada yer alıyorlar. Bu yüzden top kayıplarımız sonrasında hızlı hücumlarını bir şekilde durdurmalıyız. İyi bir maç olacağını düşünüyorum. Takımımdan oyunu iyi kontrol etmesini bekliyorum...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Bilindiği gibi Top 16’ya yükselmeyi geçtiğimiz hafta garantiledik. Ama biz grubumuzdan mümkün olan en üst sıradan Top 16’ya kalmak istiyoruz. Bu yüzden ilk turda oynayacağımız son iki maç bizim için çok büyük önem taşıyor. Bu iki maç bizim için aynı zamanda Top 16 Turu’na hazırlanmak anlamında da çok önemli. Bu hafta evimizde İspanyol ekibi Laboral Kutxa’yı konuk edeceğiz. Bizim için önemli olan öncelikle istediğimiz savunma direncini sahaya yansıtabilmek, sonrasında da hücum performansımız ile sahadan galibiyet ile ayrılmak istiyoruz.”

Etiketler:
  • Birkan Batuk
  • Dusan Ivkovic