Dusan Ivkovic: ''Top 16’nın ilk maçı zorlu bir mücadeleye sahne olacak...''

Euroleague Top 16 turu ilk hafta maçında 30 Aralık Çarşamba günü Sırbistan’ın Kızılyıldız takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Top 16'nın ilk maçında zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Kızılyıldız gibi ciddi ve güçlü bir rakiple karşılaşacağız. Kızılyıldız bu sezon Euroleague’in en pozitif sürprizini yapan takım. Sahada çok iyi yönetilen ve devamlı kendilerini geliştiren yetenekli bir kadroları var. Örneğin Maik Zirbes Euroleague’de bu sezon en iyi iş çıkaran oyunculardan biri. Kritik Real Madrid maçının kilit oyuncusu olan Marko Guduric gibi yetenekli genç oyuncu potansiyelleri var. Bizim açımızdan zorlu bir hafta oluyor. Türkiye Ligi’nde güçlü takımlar ile karşılaştık, Uşak gibi zor bir deplasmandan galibiyet çıkardık. Çarşamba günü zorlu bir mücadele olacak...”

Anadolu Efes’in kaptanı Doğuş Balbay ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Bu sezon Euroleague’deki hedeflerimizden ilki olan Top 16’ya yükseldik. Şimdi önümüzde zorlu bir süreç var. İkinci hedefimiz olan play-off’lara kalabilmek için mücadele edeceğiz. Top 16’da her maç çok değerli. Top 16’da ilk maçımızda Kızılyıldız’ı konuk edeceğiz. Kendi seyircimizin önünde 40 dakika boyunca bu maça konsantre olarak Top 16’ya galibiyet ile başlamak istiyoruz...”

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Dusan Ivkovic