Dusan Ivkovic: “Takım oyununu çok iyi oynadık...”

Royal Halı Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Darüşşafaka’yı 88-73 mağlup ederek finale yükselen Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün zorlu bir maç oldu. Takımım düne göre bugün daha iyi oynadı. Kupa mental olarak farklı, duygular değişebiliyor. Dün 18 top kaybı yapmıştık, bunun 11’ini ise uzun oyuncularımız yapmıştı. Bu sabahki antrenmanda bunun üzerinde çalıştık. Oyuncularımız, üzerinde çalıştığımız noktaları çok iyi uyguladılar. İlk yarıda savunmada bazı hatalar yaptık. Darüşşafaka ilk 20 dakikada 45 sayı buldu. İkinci yarıda savunmamız çok çok iyiydi. Bire bir ve ikiye iki savunmalarımız çok iyi seviyedeydi. Bugüne dair tek olumsuzluk rakibin aldığı 20 hücum ribaundu idi. Takım oyununu çok iyi oynadık. Heurtel bugün belki üç sayı attı ama yedi asist yaptı ve takımın oyunu kontrol etmesinde önemli rol oynadı. Şimdi finale yükseldik. Yarın final maçına hazırlanmak için zamanımız olacak. Pazar günü Türk basketbolu için bayram havasında maç olacak...”

Anadolu Efes’în başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün önemli bir karşılaşmaya çıktık. Dünkü maçımız gibi ya tamam ya devam maçıydı. Zorlu bir maç olacağını biliyorduk. Ama özellikle maçın üçüncü periyodunda çok iyi savunma yaptık. Sert oynadık ve rakibin direncini kırdık. Kazandığımız için mutluyuz. Şimdi finalde çok önemli bir maça çıkacağız. Geçen sene Türkiye Kupası’nı finalde kaybetmiştik. Şimdi kupayı kazanmak istiyoruz. Umarım Pazar günü galip gelen taraf biz oluruz.”

Etiketler:
  • Türkiye Kupası
  • Birkan Batuk
  • Dusan Ivkovic
  • Darüşşafaka