Dusan Ivkovic: “Son bölümde gerçek karakterimizi ortaya koyduk...”

Spor Toto Basketbol Ligi 15. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş’u 80-76 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün heyecanlı, zorlu ve ilginç bir maç oldu. İki takım da her periyotta farklı performanslar ortaya koydu. Biz bugün maça çok iyi başladık. İlk çeyrekte 28 sayı kaydettik ve dokuz sayılık bir fark oluşturduk. İkinci periyot ile birlikte Darüşşafaka Doğuş agresif olmaya başladı ve bu bölümde 13 hızlı hücum sayısı buldu. Savunma ve oyun kontrolümüz umduğumuz seviyede değildi ama maçın son iki dakikasında oyunu çok iyi kontrol ettik ve son bölümde gerçek karakterimizi ortaya koyduk. Hakemler hakkında pek konuşmak istemiyorum ama yönetimleri kötüydü. Euroleague’de ilk turda 24 takımın maçını 100 hakem arasından seçiyorlar, Top 16 seviyesinde ise içlerinden en iyileri maçları yönetiyorlar. Bu hakemler genellikle FIBA ve Euroleague tarafından akreditasyonu olan hakemler. Baş hakem bugün iyiydi ama yardımcıları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu seviyede bir maçı yönetmek ve oyunu kontrol etmek açısından kötü bir performans sergilediler. Basketbol Federasyonu hakemleri atarken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyor bilemiyorum, tabi ki bu benim kendi görüşüm. Şimdi Cuma günü Darüşşafaka Doğuş ile bir maçımız daha var. Yine güzel ve zor bir maç olacak. Lokomotiv Kuban seyahatimiz çok zorluydu. Oyuncularımın bugün son bölümde konsantrasyon kaybı yaşamasını ya da zorlanmasını bir nebze de olsa anlayabiliyorum. Bu maçtan gereken dersleri çıkarıp Cuma günü Darüşşafaka Doğuş maçına en iyi şekilde hazırlanıp, kazanmak için elimizden geleni yapacağız.”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Cedi Osman ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle Darüşşafaka Doğuş takımını tebrik ederim. Gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Çok keyifli bir maç oldu. İki takım da maçı kazanmayı çok istedi. Ama biz daha fazla istedik. Lokomotiv Kuban maçından sonra biraz moralimiz bozuldu. Kazanacağımız maçı son saniyelerdeki hatalarla elimizle verdik. Bu maçı kazanarak biraz da olsa telafi ettik. Önümüzde Cuma günü Euroleague’de yine Darüşşafaka Doğuş maçı var. Bu maçtan gerekli dersleri çıkarıp o maça hazır olacağız. Kazanmak için elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız. Darüşşafaka Doğuş’u tekrar tebrik ederim.”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Darüşşafaka Doğuş