Dusan Ivkovic: “Seyir açısından güzel bir maç olsa da oyunu iyi kontrol edemedik...”

Spor Toto Basketbol Ligi 22. hafta maçında Türk Telekom’u deplasmanda 89-87 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün seyir açısından güzel bir maç olsa da oyunu iyi kontrol edemediğimiz bir maç oldu. İlk çeyrekte oyunu iyi kontrol ettik ve bu bölümde 31 sayı kaydettik. Ama diğer çeyreklerde skor olarak mağlup durumdayız. Üçüncü ve dördüncü çeyreklerde alan savunmasına karşı 19 üçlük attık bu çok fazla bizim için. Bu 19 atışın altısını sayıya çevirdik. Bu maçtaki problemimiz yaptığımız top kayıpları ve boş üçlükleri kaçırmaktı. Bu da oyunu kontrol edemememizin nedenlerindendi. Şanslıydık ki Saric maçı uzatmaya götüren üçlüğü sayıya çevirdi, basket olmasa maçı kaybedebilirdik. Avrupa’da mücadele eden takımların çoğu zaman zaman hem Euroleague hem de ulusal liglerde mücadele etmenin zorluğunu yaşarlar. Bugün bu sorunu biz de yaşadık. Türk Telekom takımını tebrik ederim, bugün son ana kadar savaştılar. Onlara başarılar dilerim...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle belirtmek isterim ki maalesef son dönemde ülkemizde istemediğimiz ve bizi çok üzen olaylar yaşanıyor. Buradan bu ülkenin milli bir sporcusu olarak tüm ülkemizin tekrar başı sağ olsun diyorum. Umuyorum bu olaylar bir daha tekrarlanmaz. İnsanlarımız, gençlerimiz ve masumlar ölmezler. Sevgi, huzur ve barış içinde yaşamaya devam ederiz bu güzel ülkede. Maça gelince, ilk periyoda çok iyi başladık. Maalesef istediğimiz ritmi devam ettiremedik. Türk Telekom da Harris’in ilk yarıdaki ilk yarıdaki etkili oyunuyla iyi bir performans çıkardı. İkinci yarıda alan savunmasına karşı zaman zaman şutları sokamadık. Maçın sonunda Saric ve Cedi çok önemli sorumluluklar aldılar. Zor maçı kazanmasını bildik. Önümüzde Euroleague’de evimizde oynayacağımız Unicaja Malaga maçı var. Şansımız hala devam ediyor ve sonuna kadar devam etmeye kararlıyız. Umarım kendi seyircimizin önünde kazanırız ve sonrasında Panathinaikos’un kaybetmesini bekleriz...”

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Birkan Batuk
  • Dusan Ivkovic
  • Spor Toto Basketbol Süper Lig
  • Türk Telekom