Dusan Ivkovic: ''Savunmada kritik hatalar yaptık...''

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu ikinci hafta karşılaşmasında Rusya’nın Lokomotiv Kuban takımına deplasmanda 78-77 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bu akşam heyecanlı bir maç oldu. İkinci ve dördüncü periyotlar haricinde kontrol bizim elimizdeydi; bu periyotlarda potamızda 24 ve 25 sayı gördük. Savunmada kritik hatalar yaptık. Ayrıca son çeyrekte box out ve ribauntlarda sorun yaşadık, top kayıpları yaptık. Altı sayı ile önde girdiğimiz dördüncü periyot sonunda maçı bir sayı ile kaybettik. Sezon çok uzun. Bu maç Top 16’nın sadece ikinci maçıydı. Bu maçta psikolojik avantajı yakalamıştık. Ama avantajı kullanamadık. Çok çalışmaya devam etmeliyiz.”

25 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan oyuncusu Derrick Brown ise toplantıda şöyle konuştu: “Zorlu bir mücadele oldu. Oyunun büyük bölümünde kontrol bizim elimizdeydi. Rakip zor üçlükleri bulduğunda seyirci de devreye girdi. Momentum rakibe geçti. Son bölümde mental olarak düşüş yaşadık. Son pozisyonda sayıyı bulamadık.”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Derrick Brown