Dusan Ivkovic: “Oyuncularımın kazanma arzusu çok önemliydi...”

Royal Halı Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Galatasaray’ı 79-73 mağlup ederek yarı finale yükselen Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Kupa maçlarında tek maç oynamak kolay değildir. Bugün iyi bir maç oldu. Biz farklı iki yarı oynadık. İlk yarıdaki problemimiz çok top kaybı yapmamızdı. Bu bölümde yaptığımız 12 asist ve 18 top kaybı bizim maçı kontrolümüz altına alabilmemiz için yeterli bir oran değil. Ayrıca ilk yarıda rakibe çok sayıda faul atışı verdik. İkinci yarıda hücumumuz daha iyiydi. Altı günde üçüncü maçımıza çıktık. Bizim daha az maç yapıp daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var ama takvimimiz buna müsait değil. Ayrıca buraya çok zorlu bir yolculuğun ardından geldik. Ama oyuncularımın kazanma arzusu ve aldığımız 14 hücum ribaundu çok önemliydi. Maçı kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Yarı final maçı yarın ve bu maça çok kısa bir süre var. Bu maçtan öğrenmemiz gereken şeyler var. Yarın Darüşşafaka ile çok zorlu bir mücadele olacak...”

Anadolu Efes’in genç yıldızı Cedi Osman ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle çok iyi mücadele ettiğimizi söylemek isterim. İlk yarı belki çok sayı yedik ama ikinci yarıda daha iyi savunmamız ile toparlandık ve galip geldik. Şimdi bu maçı unutup yarın Darüşşafaka ile oynayacağımız yarı final maçına konsantre olmalıyız. Hedefimiz her zaman şampiyonluk. Şimdi yarı final maçından galibiyet ile ayrılıp finale yükselmek ve finalde de kazanarak şampiyon olmak istiyoruz...”

Etiketler:
  • Galatasaray
  • Cedi Osman
  • Dusan Ivkovic