Dusan Ivkovic: “Oyuncularım maçın son saniyesine kadar savaştı...”

Spor Toto Basketbol Ligi 14. hafta maçında Rönesans Ankara TED Kolejliler’i 75-72 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Çok zorlu ve heyecanlı bir maç oldu. Bu galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Oyuncularım maçın son saniyesine kadar savaştı. Maça dönecek olursak; birbirinden farklı iki yarı oldu. İlk yarı tamamen kontrolümüz altında geçti. Fark 10 sayılarda seyretti ve iyi basketbol oynadık. Ama bazı bölümlerde basit turnikeleri değerlendiremedik ve rakip oyuncu Sanikidze ilk 20 dakikada 18 sayı attı. İkinci yarı ise malesef istediğimiz gibi olmadı. TED Kolej’in oyuna dönmesini sağladık. Bu yarıda kötü bir yüzde ile şut attık, ama kötü bir hücum performansı sergilediğimizi düşünmüyorum. Maçın bu yarısında 0/10 üçlük oranının yanında bir çok basit atışı kaçırdık. Ama maçın son saniyesine kadar savaştık. Maç boyunca aldığımız 20 hücum ribaundu bizim için çok önemli ve destekleyici oldu. Sonuçta kazandık. Bu arada herkese tekrar iyi seneler dilerim. 2016’nın herkese barış ve sevgi getirmesini dilerim. Yarından itibaren Euroleague’de hafta içi Rusya’da oynayacağımız Lokomotiv Kuban maçın için hazırlıklarımıza başlayacağız...”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Emircan Koşut ise toplantıda şöyle konuştu: “Zor bir maç oldu. Kötü bir yüzde ile oynadık bugün. İki sayılık atışlarda % 42 ve üç sayılık atışlarda da % 26’lık bir ortalama ile oynadık. Maçın sonunda iyi savunmamız ile birlikte maçı kazanmasını bildik. Yeni yıldaki ilk galibiyetimiz olduğu için bizim için önemliydi. Umarım galibiyetlere devam ederiz. Rakibimizi de tebrik ederim...”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Emircan Koşut