Dusan Ivkovic: “Mücadeleyi hiç bırakmadık...”

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu birinci hafta karşılaşmasında Sırbistan’ın Kızılyıldız takımını son saniye basketiyle 85-84 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün şans bizim yanımızdaydı. Ama Kızılyıldız daha iyi oynayan takımdı. Bunun benim görüşüme göre tek bir açıklaması olabilir, o da bugün büyük bir baskı altında oynadık. Rakibimize oynama fırsatı verdik. İlk yarıda potamıza 54 sayı bıraktılar. İlk 20 dakikada oyunu domine ettiler ve iki sayılık atışlarda % 72, üç sayılıklarda da % 44’lük bir oran yakaladılar. Biz özellikle ilk üç çeyrekte reaksiyon gösteremedik. Üçüncü çeyrekte 15 sayı kadar geriye düştük, son periyodun başında da bu fark 11 idi. Oyuncularımı tebrik ederim. çünkü bugün maçı ve mücadeleyi hiç bırakmadık. Top 16’nın ilk maçı olarak düşündüğünüzde çok önemli bir galibiyet aldık. Bugün kazanmak bizim için önemliydi. Kızılyıldız’ı da tebrik ederim. Coachları tarafından çok iyi yönetilen bir takım ve bir çok genç yeteneğin olduğu bir ekip. Onlara gelecekte hem Euroelague’de hem Adriyatik Ligi’nde başarılar dilerim. İlk üç çeyrekte neden iyi performans gösteremediğimizi analiz etmemiz gerekiyor. Şimdi önümüzde hafta sonunda Türkiye Ligi’nde oynayacağımız TED Kolej karşılaşması var. O maça en iyi şekilde hazırlanmalıyız. Son olarak herkesin yeni yılını kutluyorum. Tüm insanlara sağlıklı ve mutlu bir yeni yıl diliyorum.”

23 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan oyuncusu Bryant Dunston ise toplantıda şöyle konuştu: “Zorlu bir mücadele oldu ama sonunda kazanmayı başardık. Top 16’da seviye daha yükseliyor ve zorlaşıyor. Bu seviyede kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Hatta deplasmanlarda da galibiyetler almalıyız. Kazandığımız için mutluyuz.”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Kızılyıldız