Dusan Ivkovic: “Maçı kaybetmemizin nedeni rakipten 15 kez daha az pozisyona girmemiz...”

FIAT Türkiye Kupası çeyrek final maçında Karşıyaka’ya 66-67 mağlup olarak kupaya veda eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Zorlu bir maç oldu. Her iki takımın da savunmaları yüksek ritimdeydi. Karşıyaka kazanmayı hak etti. Bizim bu maçı kaybetmemizin nedeni çok basit, rakipten 15 kez daha az pozisyona girdik. Düşük skorlu geçen ve sert savunmanın olduğu bir maçta rakibe 15 hücum ribaundu verdik ve 16 top kaybı yaptık. Bunlar oyun kontrolünün ana noktasıydı. Bu sonuç ile birlikte bu sezonki ilk hedefimizin dışında kalmış olduk. Bu maçtan öğrenmemiz gerekenler var. Şimdi Euroleague’e konsantre olup, Kızılyıldız maçına en iyi şekilde hazırlanmalıyız...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle Ankara’da yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek isterim, hem kulübüm adına hem kendim adına. Terörün hiçbir şeklini tasvip etmiyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun. Maça gelince ilk yarı istediğimiz oyunu ortaya koyabildik ama ikinci yarıda çok fazla hücum ribaundu verdik, özellikle son bölümde. Maalesef maçı kaybettiğimiz için de üzgünüz. Fakat artık yapacak bir şey yok. İnşallah bundan sonra bir an önce toparlanır, savunma ritmimizi artırır ve daha iyi oynarız. Bir hafta sonra Sırbistan’a gideceğiz. Euroleague’de çok önemli bir maçımız var. Umarım o maça kadar iyi hazırlanıp, zor bir atmosferden galip ayrılır ve yolumuza devam ederiz.”

Etiketler:
  • Birkan Batuk
  • Dusan Ivkovic
  • FIAT Türkiye Kupası
  • Pınar Karşıyaka