Dusan Ivkovic: “Maçı istediğimiz gibi kontrol edemedik...”

Türkiye Basketbol Ligi beşinci hafta maçında Galatasaray’a 77-76 mağlup olan Anadolu Efes’te coach Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün 40 dakika boyunca çok zorlu bir mücadele oldu. Oyuncularımın baskı altında ve taraftara karşı böyle atmosferde oynamak konusunda öğrenecekleri çok şey var. Maça dönecek olursak son dakikaya kadar maçın içindeydik. Maç kontrolümüz tahmin ettiğimiz seviyede değildi. 15 top kaybı bizim için çok fazlaydı. İkili oyunlarda Arroyo ve Furkan’ı durdurmakta zorlandık. Bire bir savunmada kötüydük, Sinan ve Micov’un bire birde bulduğu sayılar rakibimizin galibiyetinde önemli rol oynadı. Böyle atmosferde oynamak konusunda öğrenmemiz gerekenler var ama hakemlerle ilgili de konuşmak isterim. Hakemlerin maç yönetme kriterlerini merak ediyorum. Örnek verecek olursak ilk yarıda biz 16 faul alırken, rakibimiz faul hakkını bile aşmadı ve bir pozisyonda -videodan da izleyebilirsiniz- Saric rakibe temas etmemesine rağmen faul çalındı. Devre arasında izledim faul ile hiç alakası yok. Son dakikada Cedi’nin faul aldığı pozisyonunda hakemlerden pozisyonu tekrar izlemelerini rica ettik ve son anda hatadan döndüler. Hakemlerin panik yaptığına şahit oldum, baskı altında şaşırdılar. Daha iyi yönetime ihtiyacımız var. Hakemler ile ilgili konuşmayı sevmem ama hangi kriterler ile maç yönettiklerini gerçekten merak ediyorum...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Cedi Osman toplantısında şöyle konuştu: “İyi bir maç oldu. İki takım da elinden gelenin en iyisini yaptı. Maçın sonunda elimize şans geldi. Dördüncü periyotta basit hatalar yaptık. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bazen iyi mücadele etmek yeterli olmuyor. Daha üstün olmak gerekiyor. Bugünkü oyun bize gelecek için bir umut verdi genç takım olarak. Şimdi önümüzde Euroelague’de Real Madrid maçı var. O maça en iyi şekilde hazırlanarak galibiyet elde etmek istiyoruz...”

Etiketler:
  • Galatasaray
  • Cedi Osman
  • Dusan Ivkovic