Dusan Ivkovic: “Kupayı kazanmayı hak ettik...”

Royal Halı Türkiye Kupası final mücadelesinde Fenerbahçe’yi 70-60 mağlup ederek Türkiye Kupası’nı kazanan Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Türkiye’nin en iyi sekiz takımının katıldığı çok zorlu bir turnuva oldu. Takımım bu zaferi hak etti. Çok kısa bir süre içinde üç maç kazanarak çok büyük bir başarı elde ettik. Bu kupa bizim daha fazla çalışmamız için motivasyon kaynağı olacak. Dört günde üç zorlu maç yaptık. Çeyrek finalde ya da yarı finalde kaybetseydik, dönüp çalışmaya devam ederdik. Ama finale gelince kupayı kazanmak çok önemli. Galatasaray maçında iyiydik, Darüşşafaka maçında da iyiydik ama belki de en iyi maçımız bugünkü maç oldu. Oyun kontrolü olarak bizim için çok önemliydi. Çok güçlü ve tecrübeli bir takıma ve tecrübeli bir antrenöre karşı oyunun başında 7-0 geriye düştükten sonra oyunun tamamında kontrol bizdeydi. Bizim gibi genç takım için bu çok önemli. Bugünkü maç 13 gün içindeki altıncı maçımızdı. Zorlu bir takvimimiz var, neredeyse NBA takviminden bile daha yoğun. Antrenörlük kariyerimde gözlemledim ki genellikle Şubat ve Mart aylarında alınan kupalar sonrasında oyuncular duygusal ve bedensel olarak yorgun düşebiliyor. Çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu zafer çalışmalarımızın karşılığını almaya başladığımızı gösteriyor.

Tüm oyuncularımı kutlarım. Ayrıca başkanımız Tuncay bey aradı ve tebrik etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum ve ben de kendisini tebrik ediyorum. Bu kupayı kazanmamızdan dolayı kendisinin de çok mutlu olduğunu düşünüyorum.

Şimdi yolumuza çok çalışarak devam edeceğiz. Cuma günü Euroleague’de Laboral Kutxa ile zorlu bir maçımız var. Sezon uzun, ciddiyet ve disiplin içinde çalışmaya devam edeceğiz...”

Anadolu Efes’in kaptanı Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “Kupaya hazırlanırken Pazar gününe kadar kalmak için çalışmalarımızı yaptığımızı daha önce ifade etmiştim. Finale zorlu Galatasaray ve Darüşşafaka maçlarının ardından geldik ve finalde de Fenerbahçe gibi ligde de zirveye oynayan güçlü bir takım ile karşı karşıya geldik. Bugün biz 40 dakika boyunca mücadeleyi bırakmadık. Savunma seviyemizi olabildiğince üst seviyede tutmaya çalıştık. Maç başa baş gitse de galip gelmeyi basardık. Çok çalıştık ve bu kupayı hak ettik. Gaziantep seyircisine de destekleri için teşekkür ediyorum...”