Dusan Ivkovic: “İkinci yarıda oyun kontrolümüz kötüydü...”

Euroleague Birinci Tur B Grubu üçüncü hafta karşılaşmasında Hırvatistan’ın Cedevita Zagreb takımına 81-75 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Cedevita Zagreb özellikle maçın ikinci yarısında bizden daha iyi olan taraftı. Biz beklenmedik derecede kötü bir ikinci yarı performansı ortaya koyduk. Bunu söylerken, ikinci yarıda neredeyse oyun kontrolümüzü kaybettik. Maç sonunda oyuncular ve coachlar ile kısa bir görüşme yaptım. İkinci yarıda normalin tam tersi bir performans sergiledik. Hücumda ve savunmada oyun kontrolümüz çok kötüydü. Bu yarıda 9 top kaybı yaptık ve 10 hücum ribaundu verdik. Cedevita’ya ikinci atışlar imkanı tanıdık ve onlar da altı kez topu kontrol dahi etmeden tipleyerek kolay sayılar buldu. Oyunun bu şekilde seyretmesini beklemiyordum. Birkan’ın beklenemedik sakatlığı sonrasında rotasyonda değişme oldu çünkü Birkan genelde maçlara ilk beşte başlayan ve rotasyonda önemli görevleri olan bir oyuncumuz. Şimdi hemen toparlanmamız gerekiyor. 48 saatten az bir süre içinde Büyükçekmece ile karşılaşacağız. O maça en iyi şekilde hazırlanmalıyız.”

16 indeks puanı ile Anadolu Efes’in maçtaki en iyi performasına imza atan Bryant Dunston ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün bizim için pek iyi bir sonuç çıkmadı ortaya. Maç içinde çok fazla iniş çıkışlar yaşadık. İlk iki çeyrekte savunmada iyiydik. Hızlı hücumlardan sayılar bulduk, hücüm ribauntları aldık. Evimizde kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Bunu da daha iyi performans ortaya koyarak yapabiliriz.”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Bryant Dunston
  • Cedevita Zagreb