Dusan Ivkovic: “İkinci yarıda iyi savunmayla birlikte oyunu daha iyi kontrol ettik...”

Euroleague birinci tur ikinci hafta karşılaşmasında İtalya’nın EA Milano takımını 89-73 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Birbirinden çok farklı iki yarı oldu. Maç sert ve Euroleague seviyesinde geçti. Bugün kazanmayı hak ettik. Belirttiğim gibi iki farklı yarının oynandığı bir maç oldu. İlk yarıda EA Milano daha konsantreydi ve bizim savunmamız beklenen seviyede değildi ve ilk yarıyı bir sayı ile 43-42 önde geçtik. İkinci yarıda savunmamız çok çok iyiydi ve oyunu daha iyi kontrol ettik. Bu yarıyı da 46-31 önde kapadık. EA Milano çok tecrübeli bir takım. Bu maçta geniş rotasyonumuzun avantajını kullanarak hemen hemen tüm oyuncularımızı sahaya sürdük. Şimdi önümüzde Pazar günü oynayacağımız Banvit maçı var. Zorlu bir karşılaşma olacak ve yarından itibaren bu maça en iyi şekilde hazırlanmalıyız...”

22 indeks puanı ile Anadolu Efes’in en iyi performansına imza atan Jon Diebler ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün maçın ikinci yarısında çok iyi bir performans ortaya koyduk. Bu bölümde özellikle savunmada çok iyiydik. İlk yarı istediğimiz gibi olmadı. Ama ikinci yarıda enerjimizi koyduk, boş şutlar bulduk ve savunmamız bize galibiyeti getiren etken oldu.”

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Dusan Ivkovic
  • EA Milano