Dusan Ivkovic: “İkinci yarı başında yediğimiz kolay sayılar kontrolü kaybetmemize neden oldu...”

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu sekizinci hafta karşılaşmasında Sırbistan’ın Kızılyıldız takımına deplasmanda 82-91 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Her iki takım için de çok önemli bir maçtı. İki farklı yarı oynadık. İlk devrede savunmada karakter koyduk ama ikinci yarı rakibe 53 sayı imkanı tanıdığımız bir felaket oldu. İkinci yarının başında hatalarımız sonrasında hızlı hücumlardan yedi kez kolay basket buldular ve bu da kontrolü kaybettiğimiz an oldu. Kalan altı haftada iyi bir takvimimiz var ve ben iyimserim.”

27 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan oyuncusu Dario Saric ise toplantıda şöyle konuştu: “Doğru kelimeleri bulmak güç. İlk yarıda en iyi performanslarımızdan birini ortaya koyduk ama ikinci yarıda Kızılyıldız’ın ivmesini durduramadık. Büyük takımlar bunu yapmasını bilmeli. Bazen kaybettiğiniz maçlar iyi dersler olabiliyor ve inanıyorum ki Anadolu Efes kalan maçlarda daha iyi oynayacak. Marko Guduric son çeyrekte fantastik bir oyun oynadı. Kızılyıldız’da genç oyuncular ve tecrübeli oyuncular arasında iyi bir kimya oluşmuş.”

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Kızılyıldız