Dusan Ivkovic: ''Hücum ribauntları galibiyeti getiren faktörlerden biriydi...''

Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında Trabzonspor’u 77-59 mağlup ederek seride durumu 2-0’a getiren Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Play-off’larda her maç farklıdır. Trabzonspor bugün ilk yarıda iyi bir performans sergiledi. Kararlı ve baskılı basketbol oynadılar. Bizim maç kontrolümüz ve savunmamız ilk yarıda istediğimiz düzeyde değildi. İlk yarıda ikili oyunlardan sadece üç hücumda sayı bulabildik. İkinci yarıda maç tamamen değişti. İyi savunma yaptık bu bölümde ve ikili oyunlarda daha fazla sayı bulmaya başladık. Aldığımız 10 hücum ribaundundan 12 sayı ürettik. Bugün bize galibiyeti getiren faktörlerden biri de buydu. Play-off’ta oyunun sadece bir bölümünde değil oyunun tamamında çok iyi mücadele etmelisiniz. İlk iki maçta ev sahibi avantajını iyi kullandık ve seride 2-0 öne geçtik. Şimdi üçüncü maç Çarşamba günü Trabzon’da oynanacak. Bu maça da en iyi şekilde hazırlanmalıyız...”

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Kazandığımız için mutluyuz. Seri şimdi 2-0’a geldi. Bugünün ilk maçtan daha zor olacağını biliyorduk. İlk maçta 30 sayı kadar bir üstünlüğümüz vardı. Trabzonspor bugün maça çok dirençli başladı. Biz ise ilk yarıda direnci sahaya koyamadık. Ama ikinci yarıda toparlandık ve kazandık. Şimdi üçüncü maç daha zor olacak. Trabzonspor kendi evinde ve seyircisi önünde oynayacak. Umarım deplasmanda da kazanıp 3-0 ile finale yükseliriz...”

Etiketler:
  • Birkan Batuk
  • Dusan Ivkovic