Dusan Ivkovic: ''Hızlı hücum savunmasına çok dikkat etmeliyiz...”

Euroleague ilk tur yedinci hafta maçında 28 Kasım Cuma günü İtalya’nın Sassari takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Avrupa Ligi’nde ilk turda artık elenen takımların belirginleşmeye başladığı noktaya geldik. Ligin son dört haftasına girilirken, evimizde ve deplasmanda ikişer maç yapacağız. Bu hafta Sassari’yi konuk ediyoruz. Bu karşılaşmaya olabildiğince konsantre olmalıyız. Sassari hızlı hücumlarda çok iyi bir takım, onların en karakteristik özelliği bu ve hızlı hücum savunmasına çok dikkat etmeliyiz. Ayrıca bireysel olarak çok atletik oyuncuları var. 24 takım içinde altı haftanın sonunda maç başına 12 top çalma ile birinci, hücum ribaundu kategorisinde de maç başına 14 hücum ribaundu ile ikinci durumda bulunuyorlar. Bu yüzden maçı kontrolümüz altına almalıyız. İyi bir maç olacağını ve iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Milko Bjelica ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Sassari karşılaşması bizim için çok büyük önem taşıyor. Kazandığımız takdirde Top 16’ya bir adım daha yaklaşacağız. Kolay maç olmayacak. Çünkü dördüncülük için direkt olarak yarıştığı rakiplerine karşı aldıkları birkaç mağlubiyetin ardından Sassari için de bu maç çok önem taşıyor. Cuma günü kolay maç olmayacak, bunu biliyoruz. Galibiyet için en iyi performanslarımızdan birini sergilemeliyiz...”

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Milko Bjelica